İlk Yaş Günü Pastası Şehit Babasının Adı Verilen Parkta Kesildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın adı, memleketi İçel'de bir parka verildi Açılışta, şehidin 1 yaşına giren kızı Sare Çiğa için doğum günü pastası kesildi.

İçel'in Mezitli ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiğa'nın adının verildiği park törenle açıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde geçmiş yıllarda yapılan parka, gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından Şehit Yüzbaşı Çiğa'nın ismi verildi.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, artık şehit haberleri duymak istemediklerini söyledi.

Parklara ve caddelere artık şehit isimleri vermek istemediklerini anlatan Tarhan, 'Yiğitcan Çiğa hepimizin kardeşi. Ailesini yakından tanıyoruz. Vefat eden babasını da rahmetle anıyoruz. Ben Türkiye'de artık terör olayının sona ermesini ülkemize barış gelmesini diliyorum.' diye konuştu.

Şehidin annesi Ayla Çiğa da oğlunun adının verildiği parkın açılışı ve torununun doğum gününün aynı günde kutladıklarını belirterek, 'Başkanımız sahip çıktı. Onur, gurur verdi. İsminin verilmesi güzel bir şey.' dedi.

Yüzbaşı Çiğa'nın 1 yaşına basan kızı Sare Çiğa'nın yaş günü pastası da parkta kesildi. Pastayı annesi Nadiye Çiğa'nın yardımıyla kesip üfleyen çocuğa vatandaşlar ilgi göstererek sevdi.

Parkın açılışına İçel Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, 27 Ocak'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşmüştü.
Kaynak: AA