Mardinler Kütüphane İstiyor

Mardin'de yaşayan vatandaşlar, kütüphane yapılması için kampanya başlattı.

Mardin Final Okulları Anadolu Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Nur Esendemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in Yenişehir semtinde kütüphanelerinin olmadığını ve kütüphane talep ettiklerini söyledi.

Mardin'in yedi bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Esendemir, 'Bu kültür mozaiğinde yaşamanın haklı iftiharını yaşıyoruz ama biraz da mahzunuz. İlk emri 'İkra!' olan kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Koskoca şehirde halkın istifade edebileceği köhne bir kütüphane dışında kütüphanesizliğin hüznünü yaşıyoruz.' dedi.

Her tarafı medreselerle süslenmiş ilim ve kültür cennetine kütüphane olmayışını bir eksilik olduğunu aktaran Esendemir, şöyle dedi:

'Kasımiye Medresesi bir zamanların adeta Oxford'u, Zinciriye Medresesi bir zamanların ODTÜ'sü İTÜ'sü ve hakeza. Ebulalaların, Aziz Sancarların, Mor Efram'ların yetiştiği gülistan olan Mardin. Nüfusunun büyük çoğunluğunu Yenişehir semtinde barındıran şehrimizde bir kütüphanemizin olmaması, gençlerimizin kitap okuyacak, ders çalışacak bir sığınaklarının olmaması bana acı veriyor. Nasıl ki tarla topraksız, Mesnevi Mevlanasız, Risale-i Nurlar Bediüzzamansız, Nazım Hikmet Verasız, gündüz güneşsiz olmuyorsa Yenişehir de kütüphanesiz olmaz ve olmamalı. Temennimiz herkesin elini taşın altına koyması, şehrimize ve gençlerimize sahip çıkılmasıdır. Kitap konusunda birçok yerden destek sözü aldık. Tüm hemsehrilerimizin BİMER'e mail atmasını temenni ediyorum.'

Kaynak: AA