Elazığ'da 4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde 4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu düzenlendi.

Elazığ'da 4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu Düzenlendi
Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Bölümü koordinatörlüğünde 4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyuma, BÖTE Bölüm Başkanı Doç Dr. Yalın Kılıç Türel, Rektör Yardımcısı Mehmet Cebeci ve farklı üniversitelerden öğretim görevlileri katıldı.

Sempozyumun daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Afyon’da yapıldığını belirten BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalın Kılıç, “Bu yıl 4’üncüsünü düzenliyoruz. Sempozyumun özelliği, farklı branşlardan öğretmenleri, araştırmacıları teknolojinin eğitimde nasıl daha etkin kullanılabileceği yönünde yaptıkları çalışmaların tartışıldığı ve konuşulduğu özel bir platformdur. Disiplinler arası bilimsel bir etkinlik diyebiliriz. Biz teknolojini etkisini her alanda biliyoruz. Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte öğrenmenin insan üzerinde farklı etkilerini olduğunu biliyoruz. Önceleri daha fazla öğretim araçları ve yöntemlerine odaklanırken artık giderek öğrenmeye odaklanıyoruz. Bu sebeple sempozyumun teması olarak dijital öğrenenlerle öğrenmeyi yenide keşfetme başlığını belirledik” dedi.

Sempozyuma ev sahipliği yaptıkları için memnuniyetini dile getiren Rektör Yardımcısı Mehmet Cebeci, program çerçevesinde tartışılacak ve müzakere edilecek konuların eğitim fakültelerin gelişimine ve geleceğine olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.



Eğitim ve Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Dergisi editörlerinden Dr. Tristan Johnson ve Anadolu Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı katılımcılara seminer vermesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA