YURTKUR Eğitim Faaliyetlerini Arttırıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, kasım ayında yapacağı etkinliklerle eğitim faaliyetlerini artıracak 'Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri', 'Asırlardır Sönmeyen Kandiller', 'Modern Zamanın Prangaları' ve 'Tiyatro Sporu' adı altında 4 yeni etkinlik hayata geçirilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (YURTKUR), kasım ayında, 'Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri', 'Asırlardır Sönmeyen Kandiller', 'Modern Zamanın Prangaları' ve 'Tiyatro Sporu' adı altında 4 yeni etkinlik hayata geçirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, kasım ayında eğitim faaliyetlerini arttırarak sürdürecek.

Divan edebiyatının tür ve şekil zenginliğini, şiir ve nesir örneklerindeki ince hayal, dil marifeti ve düşünce ufkunu layıkıyla tanıtmak amacıyla 'Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri' programı bu yıl ilk kez düzenlenecek. Söyleşiler, Nurullah Genç ve Aykut Kuşkaya'nın katılımıyla 8 Kasım'da Ordu'da, 14 Kasım'da Bartın'da, 15 Kasım'da Zonguldak'ta, 16 Kasım'da Bursa'da, 23 Kasım'da da Balıkesir’de gerçekleştirilecek.

- 'Asırlardır Sönmeyen Kandiller'

Görünenin ardında olan, gönül medeniyetinin esas mimarları ve sultanların sultanlarının gençlere anlatılacağı 'Asırlardır Sönmeyen Kandiller'de tarihe yön veren padişahların akıl hocaları Şeyh Edebali, Akşemseddin, Mimar Sinan, Aziz Mahmud Hüdai, Hacı Bayram Veli, Ebu Suud Efendi, Zenbilli Ali Efendi ve Molla Fenari anlatılacak.

'Asırlardır Sönmeyen Kandiller' Yavuz Bahadıroğlu'nun katılımıyla 1 Kasım'da Bilecik'te, 22 Kasım’da Erzurum'da, 29 Kasım'da Çorum'da ve Sadık Yalsızuçanlar'ın katılımıyla 9 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek.

Gençlere saygı, sevgi, sabır, tahammül, güven, dostluk, dürüstlük gibi değerleri yeniden hatırlatmanın hedeflendiği 'Modern Zamanın Prangaları' etkinlikleri 3 Kasım'da Prof. Dr. Sinan Canan'ın katılımıyla İzmir'de, 16 Kasım'da da Dr. Tayfun Doğan'ın katılımıyla Düzce’de gerçekleştirilecek.

- 'Tiyatro Sporu', 'Bil Evlat', 'Vefa Günleri'

Gençlerin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, drama eğitimi kazandırmak ve medeni cesaretlerini güçlendirmek amacıyla düzenlenecek 'Tiyatro Sporu' programı kasımda İzmir, Eskişehir ve Yozgat’ta düzenlenecek. Öğrenciler, 'Tiyatro Sporu' kapsamında Fikr-i Sahne Ekibi eşliğinde doğaçlama performanslar sergileyecek.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin nesiller boyunca unutulmaması ve yaşananların doğru analiz edilebilmesi amacıyla düzenlenen 'Bil Evlat' programı 3 Kasım'da Denizli, 7 Kasım'da Kocaeli, 9 Kasım'da Kayseri, 17 Kasım'da Antalya ve 30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Medeniyete değer katan ve şu an hayatta olmayan sanatçı, yazar, ilim ve fikir adamlarının anıldığı 'Vefa Günleri' kapsamında, Adnan Menderes 2 Kasım'da Bursa’da, Mehmed Zahid Kotku 9 Kasım'da İstanbul'da, Celalettin Ökten 21 Kasım'da Yalova'da, Mustafa Asım Köksal 29 Kasım'da Ankara'da, II. Abdülhamid 21-27 Kasım tarihleri arasında Edirne'de anılacak.

- 'İslam Tarihi Sohbetleri'

Hz. Peygamber (SAV) tarafından dünyadayken cennetle müjdelenen Aşere-i Mübeşşere ve diğer genç sahabelerin örnek hayatlarının anlatılacağı 'İslam Tarihi Sohbetleri' programı kapsamında Ömer Döngeloğlu 9 Kasım'da Konya-Akşehir'de, Mehmet Paksu 15 Kasım'da Aydın'da gençlerle buluşacak.

'Benim Tarihim' programı Kasım ayında da devam ediyor. Tarihçi-yazar Talha Uğurluel 7 Kasım'da Tekirdağ'da, 21 Kasım'da Manisa'da, 22 Kasım'da Nevşehir'de gençlerle bir araya gelerek 'Mukaddes Emanetleri' anlatacak.

Tarih ve kültürden örnekler vererek medeniyet mirasını canlı tutmak amacıyla düzenlenen 'Gelenekten Geleceğe' programı kapsamında Yavuz Bahadıroğlu ve Fatih Duman 2 Kasım'da Aksaray'da, 4 Kasım'da Kütahya'da gençlerle bir araya gelecek.

- 'Yeni Türkiye Yeni Gelecek', 'Şairler Gençlerle Buluşuyor', 'Akademi Buluşmaları'

Gençlerin geçmişten bugüne yönetim modellerini tanımaları, globalleşen dünyanın sorunları ve çözümleri ile dünyanın nasıl yönetildiğini öğrenmeleri amacıyla düzenlenen 'Yeni Türkiye Yeni Gelecek' konferansları bu yıl da devam edecek. Konferanslar kapsamında Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özşahin 7 Kasım'da Niğde'de, 28 Kasım'da Gümüşhane’de, Prof. Dr. Faruk Bilir 14 Kasım’da Bayburt’ta; Doç. Dr. Fatih Kırışık da 21 Kasım’da Rize’de konferans verecek.

Hayatta olmayan şairlerin anıldığı ve gençlerimizin günümüzün kıymetli şairleriyle buluştuğu 'Şairler Gençlerle Buluşuyor' programı kapsamında Cahit Zarifoğlu, Şakir Kurtulmuş ve Betül Zarifoğlu'nun katılımlarıyla 2 Kasım'da Bolu'da anılacak. Ayrıca şairler İhsan Deniz 17 Kasım'da Van'da, Mehmet Aycı ise 23 Kasım'da Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelecek.

'Akademi Buluşmaları', kasımda 24 ilde gerçekleştirilecek. İstanbul'da 25 Kasım'da düzenlenecek 'KYK Akademi İstanbul Buluşması'nda Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Dr. Şeref Oğuz, Münir Arıkan ve Gökhan Yücel bir araya gelecek.

Kaynak: AA