Şehitkamil'de ''13. Etap Bi Dünya Yeşil'' Ormanı Kuruluyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, İbrahimşehir Mahallesi’nde oluşturuluyor. 62 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile yaklaşık 6 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Kasım Perşembe günü İbrahimşehir Mahallesi’nde gerçekleşecek fidan dikimine tüm Gazianteplileri davet etti.

Şehitkamil'de ''13. Etap Bi Dünya Yeşil'' Ormanı Kuruluyor
6 bin fidan daha toprakla buluşacak

Gelecek yarınlara daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarına yön veren Şehitkamil Belediyesi, 2010 yılında hayata geçirdiği ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında 2016 yılının Mart ayına kadar 12. etabı tamamlanarak yaklaşık 743 bin 480 metrekare alan üzerine toplam 96 bin 109 adet fidanı toprağa dikimi gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediyesi, yılda 2 defa düzenlediği Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanını, İbrahimşehir Mahallesi’nde hayata geçiriyor. Yaklaşık 62 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıkları hızlı bir şekilde başlatıldı. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 6 bin fidanı daha toprakla buluşturacak. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Kasım Perşembe günü saat 11.00’da İbrahimşehir Mahallesi’nde gerçekleşecek fidan dikimine tüm Gazianteplilerin davetli olduğunu söyledi.



Orman bizim açımızdan çok güzel olacak

Yeni kurulacak orman ile ilgili değerlendirmede bulunan İbrahimşehir Mahallesi sakinlerinden Asım Özaslan, “Orman, bölge açısından çok önemli ve güzeldir. Doğal dengenin en önemli unsurlarından biri ormandır. Yapılacak orman bizim açımızdan çok güzel olacak. Şu anda ormana giden yollar yapılıyor. Arazinin önceki durumu çok kötüydü. Şu anda belediyemizin iş makineleri arazide çalışıyor. Dikilecek fidanlar için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Ben, bu mahallede ikamet ediyorum. Mahalle halkımız bu çalışmalardan çok memnundur. Yapılan hizmetin hiçbir zaman kötüsü olmaz. Bu çalışmalar mahallemize ormanın güzelliklerini getirecek. Vatandaşlarımız için güzel vakit geçireceği bir alan olacak. Çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA