Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı’nın ilk hazırlık toplantısı Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapıldı. Çalıştay hazırlık toplantısına, bilim adamları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve turizmciler katıldı.

Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Edremit Belediyesi Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirilen Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı büyük ilgi gördü. Antandros Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat antik kent ve proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Antik kentin daha iye yarınlara taşınması için yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Kentimizin tarihini yine kentimizin turizm geleceği ile buluşturacak olan "Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı"nın ilkini, 2017 yılı nisan ayında en faydalı şekilde yapabilmek adına gerçekleştirdiğimiz toplantımız sona erdi. Bu büyük oluşuma destek veren Edremit Kaymakamı Alı Sırmalı başta olmak üzere, ilgili kamu kurumu yöneticilerine, siyasi partilerimize ve Antandros’u gün ışığına çıkartmak için gecesini gündüzüne katan Antandros ekibine Edremit halkı adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Çalıştayda katılımcılara seslenen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “İlçemiz gerçekten çok büyük tarihi ve kültürel birikime sahip. Bizler hep birlikte bu değerlerimizi öne çıkarmak için çaba sarf etmekteyiz. Bu gün bunun için buradayız. Edremit’i sadece yazın 2 ay turizm yapan bir yer olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Yılın 12 ayında burada turizm yapılan bir ortam oluşturmamız gerekiyor. Bunun içinde özellikle deniz turizminden başka kültür turizmini ön plana çıkartmamız lazım. Bunun için burada toplandık. Antandros bizim için çok önemli. Burada kazılan hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah ileriki zamanlarda bu kazılar daha da büyüyecek. Deniz turizminin yapılmadığı aylarda özellikle Antandros gibi değerler bizim için çok önemli. Bunun şartlarını oluşturmamız gerekiyor.”dedi.

Kaynak: İHA