Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince hizmetin aksatılması nedeniyle Diyarbakır'da vatandaşların mağduriyeti sürüyor.

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor
Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 25 Ekim'de Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li Büyükşehir Belediyesince kentte hizmet aksatıldı.

Belediye otobüslerinin hizmet vermediği kentte, otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildiği görüldü.

- Okul ve iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldılar

Öğrenciler başta olmak üzere toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, ulaşımda büyük sıkıntı yaşadı.

Uzun süre durakta beklemek zorunda kalan vatandaşlar, okula ve iş yerlerine yağmur altında yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

- Çöp yığınları oluştu

Belediye ekiplerince temizlik hizmeti verilmeyen kentte çöpler de toplanmadı.

Temizlik hizmetinin iki gündür kesintiye uğratılması, kentteki cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluşmasına neden oldu.

Yaşadıkları mağduriyete neden olan belediye yönetimine tepki gösteren vatandaşlar, hak ettikleri belediye hizmetine kavuşmak istediklerini belirtiyor.

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

- 'Halkın cezalandırılmasını doğru bulmuyorum'


Esnaf Ramazan Yılmaz, yaptığı açıklamada, belediyenin halka hizmet yeri olduğunu belirterek, vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

'Onların niyetleri teröre biraz daha hizmet yapmak, kendi ceplerini doldurmak ve kendi çıkarlarına çalışmak. Belediye Başkanı Kışanak'ın gözaltına alınması nedeniyle halkın cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Yıllardır belediye ellerinde ve Diyarbakır'ın hali ortada. Onlardan bir fayda çıkmadı. Onlardansa kayyum gelsin, millete faydalı olur. Halkın refahı için hizmet şart.'

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

- 'Bir an önce kayyum atanmasını istiyoruz'

Esnaf Emrah Toprak, belediye hizmetlerinin aksatılmasını tasvip etmediğini söyledi.

Toprak, iş yerine gelirken çöplerin toplanmadığını gördüklerini, bu konuda mağdur edildiklerini anlatarak, 'Bu yapılan haksızlıktır. Bu eziyet Kürt halkına yapılıyor. Çarşılarımıza baktığımda 'yazıklar olsun' diyorum. Diyarbakır'a hizmet için bir an önce kayyum atanmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Mehmet Karataş da Diyarbakır'ın temiz bir şehir olmasını istediklerini dile getirerek, 'Şehrimiz temiz olsun, çöp istemiyoruz. Burası hepimizin vatanı. Çöplerin toplanmasını istiyoruz. İki gündür mikrop içerisinde yaşıyoruz. Böyle giderse hastalık artar.' diye konuştu.

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

- 'Dükkanlarımızın önünü kendimiz temizledik'

Sadık Malay, belediyenin hizmetleri aksatmasına tepki gösterdi.

İki gündür belediye hizmeti alamadıklarını anlatan Malay, 'Dükkanlarımızın önünü kendimiz temizledik. Kendi elimizle oy verdik, bunu hak etmiyoruz. Bu halka cezadır. Yağmur olmasa bu çöpler kokardı. Yetkililer halimizi görüyor. Bunun sorumlusu belediyedir.' şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Vedat Aman, mağduriyet yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu mağduriyetin giderilmesi için destek beklediklerini aktardı.

Belediyeden hizmet beklediklerine işaret eden Aman, vatandaşların bu hizmeti hak ettiğini aktardı.

Vatandaşın DBP'li belediyeden mağduriyeti sürüyor

- 'Bu soğukta ve çamurda okula yürüyerek gidiyoruz'


10. sınıf öğrencisi Emirhan Karaman, belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle okula yürüyerek gitmeye çalıştığını aktardı.

Mağdur olduğunu vurgulayan Karaman, 'İki saattir durakta bekliyorum. Bu soğukta ve çamurda okula yürüyerek gidiyoruz. Belediyenin yaptığı büyük haksızlık.' ifadelerini kullandı.

10. sınıf öğrencisi Süleyman Yanık, otobüslerin dün de bugün de çalışmadığına işaret ederek, bu nedenle evden okula, okuldan da eve kadar yürümek zorunda kaldığını kaydetti.
Kaynak: AA