Üniversitelilerden 'Aşure Günü' Etkinliği

Trakya Üniversitesi Gastronomi Topluğu üyelerince yapılan aşure, üniversite öğrencilerine ikram edildi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Gastronomi Topluğu üyelerince yapılan aşure, 'Aşure Günü' etkinliği kapsamında üniversite öğrencilerine dağıtıldı.

Topluluk üyesi öğrenciler tarafından pişirilen 5 bin kase aşure, TÜ Balkan Yerleşkesi Bolcaana Yemekhanesi önünde öğrencilere ikram edildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, programda yaptığı konuşmada, kültürel değerleri yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bugünkü program sayesinde 66 öğrenci topluluğunun bir araya geldiğini belirten Tabakoğlu, 'Aşuremizi, yine bir öğrenci topluluğu olan Gastronomi Topluluğu öğrencileri hazırladı. Yapım aşamasında en ince ayrıntısına kadar uğraştılar ve onların eseri aşureyi burada öğrenci arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. Aşurenin tadına baktım, gerçekten çok güzel olmuş. Gastronomi Topluluğu üyesi öğrenci arkadaşlarıma ve diğer öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim.' dedi.

Gastronomi Topluluğu Başkanı Hatice Yurttaş ise aşurenin içerisinde 8 malzeme bulunduğunu söyledi.

Topluluk öğrencilerinin aşureyi özenli şekilde yaptıklarını aktaran Yurttaş, 'Buğday, nohut, fasulye, kayısı, portakal, fındık, fıstık ve nar kullandık. Öğrenciler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. 5 bin kase aşureyi ikram ettik, afiyet olsun.' diye konuştu.

Programda, öğrencilerin oluşturduğu müzik topluluğu konser verdi.

Etkinlikte öğrenciler, akılcı ilaç kullanımı ve sağlıklı beslenme konusunda da bilgilendirildi.
Kaynak: AA