Kazakistan'da Dostluk Sergisi

Kırgız ressam Mırzaliyev, Kazakistan'da açtığı sergisini 'KırgızKazak kardeşliği'ne adadı.

Kırgızistan'ın tanınmış ressamlarından Buzurmankul Mırzaliyev, Kazakistan'da düzenlendiği ilk resim sergisini, ülkenin bağımsızlığının 25'inci yılına ve 'Kırgız-Kazak kardeşliği'ne adadı.

Kazakistan Ulusal Müzesi Resim Galerisi'nde düzenlenen sergiye, Kırgızistan'ın Astana Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Mırzaliyev'in Kırgızistan'ın doğal güzelliklerini betimleyen eserleri, ziyaretçilerin yoğun ilgi ve beğenisini kazandı.

Buzurmankul Mırzaliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi Kazakistan'ın daveti üzerine açtığını belirterek, 'Kırgızlar ve Kazaklar kardeştir. Milli yemeğimiz beş parmak, dağlarımız, yerimiz ve halkımız hepsi benziyor. Sergimi de Kazakistan'ın bağımsızlığının 25'inci yıl dönümüne ve Kırgız-Kazak kardeşliğine armağan ettim.' dedi.

Resimlerinde Kırgızistan'ın Isık Göl, Ala-Arça, Beş-Taş gibi turistik yerlerinin yanı sıra ulusal kahramanı Manas'ı betimlediğine işaret eden Mırzaliyev, resimlerle Kazak halkının Kırgızistan'ın güzel yerlerini tanımasını sağlayacağını umut ettiğini kaydetti.

Kazakistan Ulusal Müzesi Resim Galerisi Başkanı Galiya Bakirlanova da Kazakistan ve Kırgızistan halkının kültürü, geleneği, örf ve adetlerinin birbirine benzediğine dikkati çekerek, 'Sergide resim sanatındaki temalarımızın da çok benzediğini görmüş olduk. Bunlar bizi çok sevindiriyor. Kırgız ressamı bir yabancı değil, kendimizden biri olarak algıladık.' diye konuştu.

Kaynak: AA