Iraklı Mülteciler Türkiye'nin Yanında

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Eskişehir’deki Iraklılar, iki ülke arasında yaşanan gerginlikler ve son olarak Türk askerinin Başika’dan ayrılmasını isteyen bir grubun Türk Bayrağını yırtmasına tepki göstererek Türkiye’nin yanında olduklarını bildirdiler.

Irak hükümetiyle Türkiye arasında yaşanan Başika girginliğine diplomatik çözüm bulma çalışmaları sürürken, ülkelerini savaş yüzünden terk eden mülteciler de gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Geçen günlerde Türk askerinin Başika’daki varlığını ve operasyonlarını protesto eden Iraklı bir grup Şii tarafından Basra’da Türk Bayrağı yırtılmasına Eskişehir’deki Iraklı mülteciler tepki gösterdi. Memleketlerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, son dönemlerde yaşanan olayları değerlendirdiler. Yaşananlar karşısında tedirgin olan Türkiye’deki Iraklı vatandaşlar, kendi yurtlarını Türkiye olarak benimsediklerini, herhangi bir savaş halinde ülkeden gönderilme korkusu yaşamaya başladıklarını anlattılar.

"Türkye’nin yayındayız"

Evleri ve dükkanları DAEŞ tarafından yıkılan Iraklı Elselim ailesi, gerilim karşısında yanında oldukları Türkiye’yi sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de yaşayan Iraklı Elselim ailesi, yaşamalarını Türkiye’ye borçlu olduğunu belirtiyor. Ülkelerinden kaçarak, çocuklarının yaşaması için Türkiye’ye sığındıklarını ifade eden Velid Elselim, Türkiye’de kendi ülkelerinden daha güvende olduklarını belirtti.

Iraklıların Türkiye’yi ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiklerini dile getiren Elselim, “Irak halkı aslında Türkiye’yi çok seviyor. Bu Türk Bayrağını yakanlar İran yanlısı. Irak halkı ve biz ailemiz olarak gerçekten Türkiye’yi çok seviyoruz. Buradan da geri gitmeyi düşünmüyoruz. Yeni doğan çocuğumun ismini de Ömer Recep Tayyip Erdoğan koydum. Bir kısım Iraklı geri dönmek zorunda, çünkü orada belirli bir maaşları var. Bir kısmı da Türkiye’den Avrupa’ya gitmek zorundalar. Biz ise hiç geri dönmeden Türkiye’de kalmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA