Üniversite Öğrencilerinden Kan Bağışı

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanı içerisinde Kızılay'a ait kan toplama TIR'ında gerçekleştirilen kampanyada öğrenciler 4 günde 601 ünite kan bağışladı.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi Sorumlu Doktoru Zihni Ataman, üniversite personeli ve öğrencilerin kan bağışına gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Ataman, 18-65 yaş arası her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirterek, 'Kan ihtiyacının her gün bir önceki günden daha fazla olduğu ülkemizde gönüllü kan bağışı çok önemli bir ihtiyaçtır.' dedi.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kan her an herkes için gerekli olabilir. Bu nedenle kan stoklarımızın sürekli yeterince dolu olması gerekiyor. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri gönüllü kan bağışına çok duyarlı. Kan toplama aracımızla üniversitede gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasında 4 günde 601 ünite kan bağışı aldık. Kampanyamıza ilgi gösteren tüm personel ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA