AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Türkiye'nin cesur ve net duruşunu anlamama konusunda kör bir tavır takınan Avrupa, bu vurdumduymaz tutumuyla her an kaybetmektedir'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AB'nin Türkiye'nin üyelik sürecindeki tutumunu eleştirerek, Türkiye'nin cesur ve net duruşunu anlamama konusunda kör bir tavır takınan Avrupa'nın, bu vurdumduymaz tutumuyla her an kaybettiğini bildirdi.

Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile gerçekleştirdiği Brüksel ve Tataristan temaslarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, ülkelerarası ticari ve siyasi gelişmeler bakımından bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Temaslarında Türkiye'yi ve 15 Temmuz'da yaşananları anlattıklarını ifade eden Tin, şunları kaydetti:

'Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile birlikte Brüksel'de ve Tataristan'da son derece verimli temaslarda bulunduk. Brüksel temaslarında Gümrük Birliği Antlaşması'nın karşılıklı olarak canlandırılması konusunu ele aldık. Türkiye, Avrupa'yla karşılıklı olarak attığı tüm imzaların her zaman arkasında durdu. Ancak Avrupa bu konuda tek taraflı anlam verilemeyen bir duruş sergilemeyi tercih etti. Türkiye, oyalanacak ve sıradan sözlerle avutulacak bir ülke değildir. Türkiye'nin cesur ve net duruşunu anlamama konusunda kör bir tavır takınan Avrupa, bu vurdumduymaz tutumuyla her an kaybetmektedir. Bu gezimiz bu anlamda son derece mesaj yüklüdür.'

Tataristan'daki temaslarında Türkiye'nin dünya pazarında büyük yatırımlar yaptığını bir kez daha müşahede ettiklerinin altını çizen Tin, 'Türkiye sadece ülkesinde değil dünya ülkelerinde de istihdam sağlamakta, üretim yapmakta ve ciddi oranlarda yatırımlar yapan büyük bir ülke konumundadır.' dedi.
Kaynak: AA