'1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri Ve Enerji Konferansı'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun Yozgat'ta düzenlenen '1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Konferansı'na katıldığı belirtildi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektör Doğru'nun, Bozok Üniversitesince 6-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen '1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Konferansı'na katılarak konuşma yaptığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Konferansın açılışında Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'in ardından konuşan Rektörümüz Mahmut Doğru, fizikçi ve jeologların bir arada bulunduğu yer altı zenginlikleri ve enerji konularından bahsedilecek olan toplantının yoğun bir içeriği olduğuna değindi. Rektörümüz ayrıca ülkemiz stratejik konumu, sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikleri, genç nüfusu ve tarihi birikimiyle bölgenin lideri olabilecek potansiyele sahip olduğunu, bu zenginliklerin etkili biçimde kullanıldığında Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisinde yer alabilme potansiyeline sahip olabileceğini dile getirdi.'

Kaynak: AA