Akçaabat Su Ve Atık Su Projesi Değerlendirme Toplantısı

TRABZON - Akçaabat ilçesinde uygulanacak Akçaabat Su ve Atık Su Projesi'nin 2016 Yılı Ocak Ayı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve diğer ilgililer katıldı.

Parmaksız, burada yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyon ve hedefe uygun olarak ülke genelinde özellikle son 10 yılda çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Bu proje de vizyon ve hedef doğrultusunda sürdürülmekte olan büyük bir yatırımdır. Yatırımın kısa sürede, en iyi şekilde tamamlanması amacıyla istişarelerde bulunacağız" dedi.

Köksal ise içme suyu ve atık su yatırımlarıyla ilgili emek harcayanlara teşekkür ederek, "İnşallah bu tecrübe ile beraber bundan sonra da benzer projelerin ilimize getirilmesinde önemli katkılar olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Türkmen, Akçaabat'ta böylesi ciddi yatırım yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında inşaatın bir kısmı devam ediyor. Bir de atık su, biyolojik arıtma kısmı var. İnşallah bu kısmı da en kısa zamanda ihale edilir ve işe başlanır. Akçaabat için çok önemli olan bu çalışmaların tamamlanmasıyla Akçaabat'ın merkezi cazibeli su almış olacak. Pompa istasyonları ortadan kalkacak ve işletme masrafları azalacak. Bu suyu yıllarca uygun şartlarda kullanabileceğiz."

Toplantıda, içme suyu temin sistemi inşaatının yürütülmesinde ortaya çıkan proje ve saha problemlerinin çözümü konuları değerlendirildi.

Projenin 24 milyon avro bütçesinin yüzde 85'inin AB tarafından hibe olarak karşılandığı ve dört aşamadan oluştuğu bildirildi. Müşavirlik ve içme suyu temin sistemi inşaatı bölümlerinin sözleşmesinin devam ettiği projenin atık su kısmında yer alan ileri biyolojik arıtma tesisi ve ekipman temini bölümlerine ilişkin sürecin ise devam ettiği belirtildi.

Ortahisar ilçesini kapsayacak şekilde planlanan Entegre Su Tesisi Projesine ilişkin ise fizibilite raporunun onaylandığı, 47 milyon avro hibe talebinin başvuru aşamasına getirildiği öğrenildi.

Kaynak: AA