GÜNDEM ÖZETİ / 6 Ocak 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.

(TBMM/15.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Merkez Yönetim Kurulu toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir için Ordu'nun Akkuş ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ordu/12.30)

2- AB Bakanı Volkan Bozkır, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşecek.

3- Bakan Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak tarafından verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı tevdi törenine katılacak, "Türkiye, AB ve Kıbrıs" konulu konferansta yer alacak.

(Lefkoşa)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, işçi ve işveren konfederasyonları genel başkan ve temsilcilerinin katılacağı Üçlü Danışma Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.00)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sanlı ile beraberindeki heyeti kabul edecek

(Ankara/14.30)

6-  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2016 yılı ve sonrasında yapılacak projelerinin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

7- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelecek

(Ankara/09.30)

8- TBMM'den...

- Meclis Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00)

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda BM Kadın Birimi ile birlikte yürütülen "Türkiye'de siyasi liderlik ve siyasi katılımda toplumsal cinsiyet eşitliği projesi" hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak ve alt komisyonlar belirlenecek.

(TBMM/11.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dövizle askerlik, nüfus hizmetleri, küçük ve orta ölçekli işletmelere prim desteğiyle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suudi Arabistan'da aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edilmesine yönelik gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Tahran/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Filistin otoritesinin çökme ihtimali var" sözleri üzerine düzenleyeceği basın toplantısı takip ediliyor.

(Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Hizbullah'ın, İsrail askeri araçlarına düzenlediği bombalı saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Beyrut/Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesinde insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin İran'a düzenleyeceği resmi ziyaret ve temasları takip ediliyor.

(Tahran) (Foto ve Görüntülü)

8- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Kadın voleybolunda 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri devam ediyor. TVF Başkent Salonu'nda düzenlenecek elemelerin üçüncü gününde Belçika-İtalya, Almanya-Hırvatistan ve Türkiye-Hollanda maçları oynanacak.

(Ankara/14.00/16.30/19.30)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2017 Dünya Şampiyonası Elemeleri 5. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Belçika ile karşılaşacak.

(Kortrijk/21.00)

3- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası son 32 turu gruplarında ilk hafta maçlarında Banvit-Bayern Münih, Pınar Karşıyaka-Trabzonspor Medical Park ve Galatasaray Odeabank-CAI Zaragoza maçları oynanacak.

(Balıkesir/19.00/İzmir/İstanbul/20.00)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda 2. tur gruplarında ikinci hafta maçlarında  Royal Halı Gaziantep-Fraport Skyliners ve Boras Basket-Türk Telekom maçları oynanacak.

(Gaziantep/19.00/Boras/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 9. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Slovakya'nın Good Angels takımıyla karşılaşacak.

(Kösice/18.45)

6- Hentbol Bayanlar 1. Lig'in 14. haftasının ilk maçında Zağnosspor ile Yenimahalle Belediyespor, karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA