Hüyük'te Dış Mahallelerin Levhaları Yerleştirildi

Hüyük ilçesinde, yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinin girişlerine Belediye tarafından levhaları yerleştirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından mahalleye dönüşen belde ve köylerin girişleri için özel olarak yaptırılan mahalle levhalarının yerlerine yerleştirildiğini bildirdi.

Hüyük'ün mahalle sayısının 23'e yükseldiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Mevcut 4 mahallemize yeni yasa ile birlikte 90 dış mahalle daha eklenirken, Belediyemizin sorumluluk mıntıkası artan coğrafya ve nüfusla birlikte genişledi. Yasa ile Belediyemiz sorumluluğuna dahil edilen 19 mahallemizin eski yerleşim tabelaları kaldırılarak daha estetik ve modern tarzda yaptırılan levhalar yerleştirilmiştir. Hüyük ilçemizde 23 mahallemize de hizmetlerimiz adil bir şekilde yapılmaya devam edilecek. Biz artık 23 mahallemizle birlikte Hüyük'üz, bu sebeple hiçbir vatandaşımızın aklında tek bir soru işareti olmasın. Vatandaşlarımızdan ricamız, kamu mallarımız da, yapmış olduğumuz bu ve bunun gibi hizmetler de fakir, fukara, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu gerçeğiyle birlikte bu tabelalarımızın hedef tahtası haline getirilmemesidir."

Kaynak: AA