Sokak Hayvanlarına 'Yemek' Desteği

Çankaya Belediyesince, kışın sokakta aç kalan hayvanlar için başlatılan yemek toplama seferberliğine hayvansverlerin yanı sıra bazı kamu kurumları ve restoran sahipleri de destek veriyor.

Çankaya Belediyesince, kışın sokakta aç kalan hayvanlar için başlatılan yemek toplama seferberliğine bazı bakanlıklar, kamu kurumları ve restoran sahiplerinden de destek geldi.

Zorlu kış şartları nedeniyle yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına karşı duyarlılık gösteren esnaf ve kurumlarla işbirliği yapan Çankaya Belediyesi, bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Bu kapsamda başlatılan 'Senin Olanı İstemiyorum Benim Olanı Paylaşmak İstiyorum' projesine destek amacıyla restoran müşterilerinin tabağında kalan yiyecekleri atmayan esnaf, sokak hayvanları için belediye ekipleri ile koordineli hareket ediyor.

Çankaya Belediyesinden alınan bilgiye göre, haftanın belli günlerinde artık yemekleri toplayan belediye ekipleri, pazartesi ve salı günleri Oran Sitesi, çarşamba günleri Yaşamkent, perşembe günleri Balgat, cuma günleri Türkkonut, cumartesi günleri ise Dikmen semtlerinde belirlenen bölgelere hayvanlar için yemek bırakıyor.

Projeye restoran sahipleri ve hayvansever vatandaşların dışında, bazı bakanlıklar ve kamu kurumları da destek veriyor.
Kaynak: AA