Çocukların Hastane Fobisine 'Hacivat Ve Karagöz'lü Çözüm

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde Hacivat ve Karagöz kostümü giyen personel, polikliniklerde sıra bekleyen çocuklara salep ve çevre bilinci aşılayan boyama broşürleri dağıtıyor Başhekim Yıldırım: 'Bursa'nın kültürel mirası Hacivat ve Karagöz'ü çocukların güzel dünyasında yaşatmak, aynı zamanda içeceğimiz salebi tattırabilmek amacıyla bu etkinliği başlattık. Bunun yanında yürüttüğümüz bir projenin parçası olan çevre bilincini pekiştirmek ve çocukların hastane fobisini yenmeleri için projeyi hazırladık'

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Bursa'da, bir çocuk hastanesinde Hacivat ve Karagöz kostümü giyen personel, çocukların hastane fobisini yenmek ve kentin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla polikliniklerde sıra bekleyen çocuklara saleple çevre bilinci aşılayan boyama broşürleri dağıtıyor.

Hastanenin bekleme alanındaki randevu saatleri ve yoğunluğu göz önüne alınarak, hafta içi her gün 10.30-11.30 ile 13.30-14.30 saatlerinde gerçekleştirilen etkinlik, kış ayları boyunca devam edecek.

Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Erkan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta başlattıkları projeyle ilgili çocuklardan ve ailelerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Etkinlikle çocuklarını hastaneye getirmekte zorlanan ebeveynlerin işlerini kolaylaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, Hacivat ve Karagöz'ün çocukları hem eğlendirdiğini hem de hastane korkularını aşmaya vesile olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, etkinliğin hastanenin proje ekibi tarafından hayata geçirildiğini belirterek, 'Bursa'nın kültürel mirası Hacivat ve Karagöz'ü çocukların güzel dünyasında yaşatmak, aynı zamanda içeceğimiz salebi tattırabilmek amacıyla bu etkinliğe başlattık. Bunun yanında yürüttüğümüz bir projenin parçası olan çevre bilincini pekiştirmek ve çocukların hastane fobisini yenmeleri için projeyi hazırladık' diye konuştu.

Hacivat ve Karagöz'ün genellikle poliklinik katlarında, fırsat buldukça da servislerde salep dağıtmak için dolaşıyor' diyen Yıldırım, Hacivat ve Karagöz karakterlerinin salepleri hastane personelince kurgulanmış çevre bilinci aşılayan diyaloglarla çocuklara sunduğunu ifade etti.

Salepler eşliğinde dağıtılan boyama broşürlerinin çocuk gelişim uzmanlarınca hazırlandığı bilgisini veren Yıldırım, 'Çevreyi korumak için 'Pisicik Çevreci Olmayı Öğreniyor' başlığıyla hazırlanan broşürlerde, 'Yerleri kirletmeyelim', 'Muslukları açık bırakmayalım', 'Ağaçları koruyalım' ve 'Gereksiz ışıkları söndürelim' başlıklı boyama karikatürleri yer alıyor. Çocuklar bunları boyarken çevre bilincini de kazanmış oluyor' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA