Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Kozalar', 'Entrikalı Dolap Komedyası' ve 'Oyunun Adı Külkedisi' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Kozalar', 'Entrikalı Dolap Komedyası' ve 'Oyunun Adı Külkedisi' oyunlarını beğeniye sunacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Bana Mastika'yı Çalsana' oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yaptı.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir İkiçeşmelik'teki yaşama yer veriliyor. Oyunda, bu semtte oturan ve büyüyünce 'çingene' olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 16 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Adalet Ağaoğlu'nun yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği 'Kozalar'ın dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını ise Rahmi Özan üstlendi.

Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener'in oynadığı oyunda, aylak, sorumsuz ama gösterişe düşkün üç orta sınıf kadının, 1970'li yıllarda toplumun üzerine çöken anarşi ve baskıdan habersiz, kendi dünyalarında, bastırılmış istekleri, para ve mal tutkularıyla bencilce sürdürdüğü amaçsız yaşamı anlatılıyor. Oyun, bugün, yarın ve 16 Ocak'ta saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği 'Entrikalı Dolap Komedyası'nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman gerçekleştirdi.

Aralarında Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de bulunduğu oyuncuların yer aldığı eserde, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar komik şekilde anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 19 ve 20 Ocak'ta saat 20.00'de seyircinin beğenisine sunulacak.

Özer Tunca'nın yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği 'Oyunun Adı Külkedisi'nin dekor tasarımı Emre Satı, giysi tasarımı Dilke Kaplan, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait.

Eserde, oyunun başlamasına kısa süre kala oyuncuların iş bıraktığını öğrenen yönetmenin, perdeyi kapatmamak için teknik ekibe rol verme kararı alması ve sonrasında yaşananlar ele alınıyor.

Oyun, 17 ve 19 Ocak'ta saat 14.00'te minik izleyicilerle buluşacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, 'Arslan Bey'in Kerimesi' ve 'Gulyabani' oyunlarını sahneleyecek.

Mehmet Safer'in yazdığı, Ertan Akman'ın uyarladığı ve yönettiği orta oyunu 'Arslan Bey'in Kerimesi'nin dekor ve kostüm tasarımını Murat Şimşek yaptı.

Kazım Güçlü, Bülent Uçar ve Seçil Girgin'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin sahne aldığı oyunda, her daim olduğu gibi işsizlikten şikayetçi olan Kavuklu'nun Pişekâr tarafından Aslan Bey'in konağına uşak olarak yerleştirilmesi ve sonrasında yaşanan olaylar aktarılıyor. Oyun, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Salonu'nda bugün 20.00'de izlenebilecek.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği 'Gulyabani'nin dekor tasarımı Tayfun Çebi gerçekleştirdi.

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak'ın sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı 'peri yuvası'na çıkmış köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler ele alınıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 20 Ocak Çarşamba günü 20.00'de oynanacak.
Kaynak: AA