Aybastı Doktor Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığı, Ordu’nun Aybastı Devlet Hastanesi’nde aile hekimi ve uzman doktor yetersizliğinin bir an önce giderilmesi için yetkili ve sorumluları göreve davet etti.

Aybastı Doktor Bekliyor
CHP Ordu İl Başkanlığından yapılan açıklamada, kırsal alanıyla birlikte yaklaşık 25 bin nüfusa sahip Aybastı’nın Ordu merkeze 50 km uzaklıkta olduğuna dikkat çekildi. Ordu il merkezine uzaklığı sebebiyle merkezde ve köylerde yaşayan halkın sağlık hizmetlerinin Aybastı Devlet Hastanesi’nde verildiği belirtilen açıklamada, “Aybastı ilçemizde bulunan Devlet Hastanesinin aylık ortalama hasta sayısı 7-8 bin civarındadır. Hastanemizde 3.5 yıldır çocuk hastalıkları doktoru, 2 yıldır kadın-doğum hastalıkları doktoru ve 8 aydır genel cerrah uzmanı bulunmamaktadır. Aile hekimliğinde ve telafi edilemez bu branşlardaki uzman doktor yetersizliği nedeniyle yurttaşlarımız sürekli bir mağduriyet yaşamakta, yaşanılan bu mağduriyet ise hepimizi üzen olayların yaşanmasına sebep olmaktadır” denildi.

BİR DOKTOR 24 SAAT NÖBET BEKLİYOR

Yeterli doktor olmayışı sebebiyle vatandaşların tedavi için gittikleri hastanede saatlerce beklemek zorunda kaldığı, hastalıkları dolayısıyla ihtiyaç duydukları uzman doktor olmaması sebebiyle zor şartlarda çevre ilçelere ya da merkeze gitmek zorunda bırakıldığı, bu durumun bazen istenmeyen olayları da beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Geçtiğimiz günlerde Aybastı Devlet Hastanesinde acil nöbetçi doktoru olan görev yapan ve 24 saat nöbet tutan Dr. Ayça Töre Başer’in 400’ üncü hastasının tedavisinde yaşadığı fiziki ve sözlü saldırı ise bunun açık bir göstergesi olmuştur. Yaşanılan bu olay, görevin bilincinde olan ve amacı sadece hastaneye gelen insanlarımızı tedavi etmeye çalışan doktorlarımız ve diğer sağlık çalışanlarımız açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan, büyük bir özveriyle görev yapan doktorlarımıza ve diğer sağlık çalışanlarımıza fiziki ve sözlü şiddetin son bulması, yurttaşlarımızın da bu konuda son derece duyarlı davranması gerekmektedir. Bölge halkımızın mağduriyetine bir son verilmelidir. Yaklaşık 25 bin nüfusa hizmet veren Aybastı Devlet Hastanemizdeki aile hekimi ve uzman doktor yetersizliğinin bir an önce giderilmesi, halkımızın hakettiği sağlık hizmetinin alması sağlanmalıdır. Bu konuda yetkilileri ve sorumluları göreve davet ediyoruz”
Kaynak: İHA