Fethiye'de 30 Ağustosa Buruk Kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Fethiye ilçesinde de sade törenlerle kutlandı.

Fethiye'de 30 Ağustosa Buruk Kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de beşkaza meydanında yapılan törenle kutlandı. Törene Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı jandarma Yarbay Faruk Akıncı, Belediye başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcı vekili Selim Cura, Ak parti Fethiye ilçe başkanı Kadir Sarıhan, CHP ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP ilçe başkanı Cengiz Çay Fethiye Muharip Gaziler ve şehit aileleri yardımlaşma derneği başkanı Süleyman Şahin, Gaziler, daire amirleri, Sivil Toplum kuruluşları Başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı jandarma Yarbay Faruk Akıncı, Belediye başkanı Behçet Saatcı,Atatürk anıtına çelenkleri sunduktan sonra Fethiye Belediye bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

30 AĞUSTOS TÜRK’ÜN DESTANLAŞTIĞI GÜNDÜR

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı uzman Jandarma Bir kademeli Çavuş Davut Ceviz yaptı. Ceviz konuşmasında 30 Ağustos tarihi boyunca esareti ve yenilgiyi hiçbir ortamda kabul etmeyen büyük Türk ulusunun büyük Atatürk ve kahraman Atalarımızın destanlaştığı günlerden biridir.’ dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Eylül Erkaya ve Ömer Faruk Erkek Zafer bayramını anlatan şiirler okudular.
Kaynak: İHA