Kazan'da Traktör Kazası Açıklaması 1 Ölü

Kazan’ın Tekke köyünde park ettiği traktörün hareket etmesi sonucu altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Ali Taşkoparan, yaylada bulunan koyun sürüsünde hasta olan koyunları alıp köye getirmek için yola çıktı. Yayladaki ağılda bulunan hasta koyunları traktörün römorkuna yükleyerek yeğeni Ömer Taşkoparan ile birlikte köye dönmek için yola çıktı. Köye yaklaştıkları sırada römorkun arka kapağını tutan ve yerinden çıkan demir parçasını geri takmak için traktörü durduran Taşkoparan, kapağın demir aksamını yerine takarken traktör hareket etti. Ali Taşkoparan bunun üzerine traktörü durdurmak için hemen harekete geçti ancak ayağının takılması sonucu dengesini kaybederek römork ile traktörün arasına düştü ve traktörün üzerinden geçmesi sonucu hayatını kaybetti.

Yeğeni Ömer hemen köye giderek kazayı ailesine haber verdi. Kaza yerine giden sağlık ekipleri ise sürücünün öldüğünü belirledi.

Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Taşkoparan’ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından ailesine teslim edildi.

Özel bir şirkette işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Ali Taşkoparan, öğle namazının ardından Tekke köyünde toprağa verildi.

19 yıldır işçi olarak çalışan Ali Taşkoparan’ın köy hayatını çok sevdiği için yıllık izninde de kardeşlerine yardımcı olmak için ailesiyle birlikte köye geldiği öğrenildi.

Taşkoparan’ın kazayı duyan iş arkadaşları hastaneye koştu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk de hastaneye gelerek kaza hakkında bilgi aldı, aileyi teskin etti.
Kaynak: İHA