Belenobası Pompaj Sulama İnşaatı Yüzde 65'E Ulaştı

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Belenobası'nda yapılan pompaj sulama sistemi çalışmalarında fiziki gerçekleşmenin yüzde 65'e ulaştığını bildirdi.

Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, Manavgat ilçesi Belenobası'nın 5 bin 560 dekar tarım alanının pompaj sulama sistemiyle sulanması için çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Belenobası'nda devam eden inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Özgür, pompaj sulama inşaatında 27 bin 750 metre uzunluğundaki PE borunun 25 bin metre uzunluğundaki kısmı ile bin 800 metre uzunluğunda çelik boru imalatı tamamlandığını, PE 100 yan kol boru imalatlarının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Pano binasının betonlama çalışmalarının da tamamlandığını bildiren Özgür, pompa istasyonu kazı çalışmaları ile baraj su kotunun istenilen seviyeye çekilmesi için çalışmaya devam edileceğini kaydetti.

Belenobası pompaj sulama inşaatının fiziki olarak yüzde 65 seviyesine ulaştığını anlatan Özgür, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Manavgat ilçesinin kuzey batısını ve Manavgat Çayı'nın sol sahilini kapsayan, Belenobası pompaj sulama inşaatı tamamlandığında Değirmenli, Belenobası ve Saraçlı köylerini kapsayan 5 bin 560 dekar tarım alanını modern bir şekilde sulanacak. Böylece bölgedeki çiftçinin 2015 yılı birim fiyatları ile dekar başına bin 900 lira gibi bir gelir artışı sağlamayı hedefliyoruz. DSİ olarak yaptığımız su yapıları, özellikle sulama projelerimiz ile vatandaşımızın topraklarını suya kavuşturuyor, yetiştirilen ürün çeşidi ve kalitesinin artmasına vesile oluyoruz. Böylece vatandaşımız daha çok ürün elde ederek ekonomik olarak daha refah bir seviyeye ulaşıyor. Vatandaşımız kazanınca da ülkemiz kazanıyor. Dolayısıyla DSİ olarak ülke ekonomisine ciddi ekonomik katkılar yapıyoruz. Bu da bizleri memnun ediyor."

Kaynak: AA