'IŞİD, Cumhuriyet'in o haberinden sonra yine saldırdı'

Adana'da durudurulan MİT tırlarıyla ilgili tartışma sürerken olayın perde arkasına Beyaz Haber ulaştı. Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci tırlarla ilgili Beyaz Haber'e çok özel açıklamalar yaptı. Cevizci, "Tırlar durdurulmasaydı binlerce Türkmen IŞİD saldırısına maruz kalmayacaktı" dedi.

'IŞİD, Cumhuriyet'in o haberinden sonra yine saldırdı'
'IŞİD, Cumhuriyet'in o haberinden sonra yine saldırdı'
Adana'da durudurulan MİT tırlarıyla ilgili tartışma sürerken olayın perde arkasına Beyaz Haber ulaştı. Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci tırlarla ilgili Beyaz Haber'e çok özel açıklamalar yaptı. Cevizci, 'Tırlar durdurulmasaydı binlerce Türkmen IŞİD saldırısına maruz kalmayacaktı' dedi. Cevizci,  Cumhuriyet Gazetesi'nin haberinin ardından IŞİD'in tekrar saldırıya geçtiğini de söyledi.

Adana'da ve Hatay'da MİT tırlarına yapılan operasyon ve Cumhuriyet Gazetesi'nin haberi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Tartışma devam ederken Beyaz Haber olayın perde arkası bilgilerine ulaştı.

Beyaz Haber'e çok özel açıklamalar yapan Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, 'Tırların engellenmesi durdurulması tırın gecikmesine sebep oldu. Haber olunca medyaya düşünce IŞİD oradaki Özgür Suriye Ordusu karargahlarına ve Türkmen bölgelerine saldırmaya başladı' dedi.

'YARDIM ULAŞMAYINCA BİNLERCE TÜRKMEN IŞİD'İN SALDIRISINA MARUZ KALDI'


Tırlar Adana'da durdurulunca terör örgütü IŞİD yardım malzemesini teslim alacak grubu rehin almıştı. Cevizci bu durumla ilgili, 'Arkadaşlarımız o malzemeleri teslim almaya giderken IŞİD çatışmaları ile karşı karşıya kaldılar. Bunların bir kısmı esir düştü, bir kısmı Türkiye'ye sığındı ve bir kısmı da oradaki civar köylere kaçarak canını kurtardı. Ve yardım ulaşmayınca binlerce Türkmen IŞİD'in saldırısına maruz kaldı' açıklamalarında bulundu.

Cevizci şunları söyledi:

'O tırları teslim alamadığımız için 2014 Ocak ayında malum IŞİD saldırısı Kuzey Halep Bölgesi'nde ve Rakka Bölgesi'nde başladı. Malzemelerin ulaşmaması ve teslim alınamamasından dolayı Türkmen bölgesi Türkmenlerin kontrolünden çıkmak durumunda kaldı ve oradaki yaklaşık 115' yakın Türkmen köyünün Türkmen kontrolünden çıkmasına ve oradaki Türkmen nüfusunun yerinden olmasına sebep oldu. Ve bunların bir çoğu Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı.'

'IŞİD O HABERDEN SONRA YİNE SALDIRDI'


Cevizci, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberinin ardından IŞİD'in tekrar saldırıya geçtiğini söyledi. Cevizci, '8 Türkmen köyü şu an IŞİD'in işgali altında. 2 bin 500'e yakın aile ise köylerinden ve evlerinden göç etmek durumunda kaldılar' diye konuştu. BEYAZ GAZETE