Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürü Piral Açıklaması

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Kasım Piral, bugüne kadar, kombinalarla çalışmalarını sürdüren kurumun tarihinde ilk defa Tekirdağ'da temsilcilik açtığını söyledi.

Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürü Piral Açıklaması
Piral, Tekirdağ Trakya Bölge Temsilciliği'nde düzenlenen hayvancılık toplantısında, Edirne'den Kars'a kadar ülkenin her bölgesinde besicilerin hizmetinde olduklarını belirtti.

Tekirdağ'da kurdukları temsilcilikle, hizmeti besicinin ayağına getirmeyi ve bölgeye daha fazla hizmet etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Piral, şöyle devam etti:

"Besicilerin her türlü ihtiyacını yerinde karşılamak istiyoruz. 2013 yılından itibaren hayvancılık sektöründe düzenleyici ve destekleyici rol üstlenerek, Et ve Balık Kurumu iken Et ve Süt Kurumu olarak yeniden yapılandırılan kurumumuz, Tekirdağ'dan Kars'a ülkenin her bölgesinde, tüm besicilerimize, sektöre hizmet etmeye devam ediyor. Bugüne kadar, kombinalarla çalışmalarını sürdüren kurumumuz tarihinde ilk defa Tekirdağ'da bir temsilcilik açmıştır. Bu Türkiye'de bir ilktir. Tekirdağ'da kurulan temsilciliğimiz aracılığıyla, Trakya'daki besicilerimizin ve çiftçilerimizin, bizlere ulaşımını kolaylaştırmayı, özellikle sözleşmeli besicilik uygulamalarını Trakya bölgesinde daha da yaygınlaştırmayı, daha çok besicimize hizmet sunmayı amaçlıyoruz."

Piral, Sakarya kombinasına bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek temsilciliğin, Trakya bölgesindeki tüm besicilerle diyalog halinde, kasaplık hayvan potansiyelinin sözleşmeli veya serbest alım şeklinde değerlendirilmesi, alımı, nakli işlemlerini yürüteceğini ve piyasayı yakından takip edeceğini aktardı.

Üretici örgütleriyle hareket edecek olan temsilciliğin sözleşmeler imzalayacağını dile getiren Piral, şunları kaydetti:

"Besicilerimizin her şartta yanında Et ve Süt Kurumu'nun olduğunu bilmesini arzu ediyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu yıldan itibaren küçükbaş hayvancılığa da sözleşmeli alım uygulaması başlattık. Sözleşmeli besicilik modelinin daha da yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde alımlar yapıyoruz. Üreticilerin mağdur olmadan piyasa koşullarında hayvanını satması için her türlü tedbiri aldık ve onlara pazar ve fiyat garantisi sağladık."

Toplantıya, sektör temsilcileri ve besiciler katıldı.

Kaynak: AA