Karesi'de Ramazan Dolu Dizgin Yaşanacak

Ramazan ayı, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden güzel programlar ile Balıkesir’de daha da anlamlı ve eğlenceli bir atmosferde yaşanacak.

Karesi'de Ramazan Dolu Dizgin Yaşanacak
Karesi Belediyesi Ramazan ayının ilk iftarını Sakarya Mahallesinde Sakarya İlkokulunda verdi. Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Sağay, Mürsel Sabancı ve yaklaşık bin kişinin katıldığı iftarın ardından Hacıvat ve Karagöz gölge oyunu düzenlendi.

İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Sağay, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Karesi’de aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Karesi Belediyesi olarak gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Karesi Belediyesi’nin geçen yıl iftar salonlarının kalitesinden memnun kalan vatandaşlar bu yılda aynı intizamın devam ettirildiği için teşekkür etti. Vatandaşlar, "Geçen yıl ve bu yıl profesyonel garsonların porselen tabaklarda getirdiği yemekleri, gelinlik kız gibi süslenmiş alanlarda oruçlarımızı açıyoruz. Böyle bir hizmet için biz yıllardır koşardık, artık hizmeti biz kovalamıyoruz, hizmet bizim ayağımıza geliyor. Bize bugünleri yaşatan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve buralarda bizlere hizmet için koşturan personellerden Allah razı olsun" dedi.

Karesi Belediyesi, Ramazan Ayı’nda yine çeşitli mahallelerde iftar veriyor. Karesi’deki iftar programları ve tarihleri şöyle:

"19 Haziran Bağlar Sokağı işçi Kahveleri civarı, 22 Haziran Vicdaniye Mahallesi Yeni Su Caddesi, 23 Haziran 1.Sakarya Mahallesi Merkez Sokak, 24 Haziran Yonca Mevkii Çay Deresi üstü, 26 Haziran Kuvayi Milliye Mahallesi Cami Sokağı, 27 Haziran Toygar Mahallesi Şehit Mustafa Dinçer Caddesi, 28 Haziran Maltepe Mahallesi Çınaraltı, 29 Haziran 1.Oruçgazi / 2.Oruçgazi Mahalleleri Nevbahar Sokak, 1 Temmuz Sefaköy Büyük Camii, 3 Temmuz Toygar Mahallesi Yıldırım Sokak, 4 Temmuz Maltepe Mahallesi Çınaraltı, 8 Temmuz Şehitler Parkı, 10 Temmuz Karesi AVM önü, 13 Temmuz Paşaalanı Mahallesi Sevgi Hastanesi önü Sahur ve 14 Temmuz 2. Sakarya Mahallesi Sakarya İlkokulu."
Kaynak: İHA