Akgedik Boğa Güreşleri

Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen 1. Akgedik Boğa Güreşleri'nde, Muğla ve Aydın bölgesinden getirilen yaklaşık 180 boğa mücadele etti.

Akgedik Boğa Güreşleri
Akgedik Mahallesi'ndeki arenada düzenlenen güreşleri, yaklaşık 3 bin kişi izledi. Boğa sahipleri, boğalarının müsabakalarda zafer elde etmesinin ardından büyük sevinç yaşadı.

Sahibinin elinden kaçan boğalardan, vatandaşların zarar görmemesi için sahanın etrafında güvenlik önlemi alındı.

Akgedik Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirin, Akgedik Mahallesi Zeytinli Tarla mevkine yapılması planlanan sosyal etkinlik alanının yapımında kullanılacağı bildirildi.

Gün boyu süren güreşlerde Muğla ve Aydın'dan yaklaşık 180 boğanın mücadele ettiğini belirten Akgedik Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve Akgedik Mahallesi Muhtarı Yaşar Uğur, "Yatağan Belediye Başkanının, sivil toplum kuruluşlarının, şirketlerin ve şahısların verdiği destekle, bugün düzenlediğimiz güreşlerin ikincisini yapmaya niyetlendik" dedi.

Güreşlere katılımın beklediklerinin üzerinde olması nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Uğur, "Amacımız halka hizmet, insanlarımıza hizmet. Güreşlerimizin, geleneklerimizin ve göreneklerimizin devam etmesi açısından güreşleri sürdürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA