Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Romanya'nın Tekirgöl Belediye Başkanı Stan Adrian, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

Adrian ve beraberindeki heyetle makamında bir süre görüşen Eşkinat, heyeti misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Adrian ise 51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'ne katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ve festival sonrası iki belediye arasında işbirliğini arttırmak için çalışmalarda bulunacakları ifade etti.

Ziyarette, Adrian'a Tekirgöl Belediye Meclis üyesi Timuçin İsmail ve Kültür Müdürü Florin Zissu eşlik etti.

- Albayrak, Atık Su Arıtma Tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesindeki atık su arıtma tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Evsel atık suların arıtılacağı biyolojik arıtma tesisinde devam eden çalışmaları denetleyen Albayrak, yetkililerden inşaatın son durumu ve çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgi aldı.

Tesisin Tekirdağ için son derce önemli olduğunu belirten Albayrak, "Tesis alanında hafriyat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl içerisinde mümkün olan en kısa zamanda atık su arıtma tesisimizin temelini atmayı planlıyoruz. Temiz denize kavuşmak, Sultanköy'den Şarköy'e kadar mavi bayrak hedefimizi gerçekleştirmek için atık su arıtma tesisimiz büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

- Süleymanpaşa Belediyesi'nde iki kardeş şehir

Süleymanpaşa Belediye ile Macaristan'ın Sarospatak ve Kecskemet Belediyeler'i arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Başkanı Ekrem Eşkinat, makamında Sarospatak Belediye Başkanı Aros Janos ve Kecskemet Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Szeberenyi Gyula Tamas ile kardeş şehir protokolünü imzaladı.

İmza töreni sonunda konuşan Eşkinat, Kecskemet ve Sarospatak illeri ile ortak kültürel ve tarihi değerlerin olduğunu ifade etti.

Birbirine çok yakın şehirler olarak burada kardeş şehir ve belediyecilik ilişkilerinin başlayacak olmasının gerçekten onur ve mutluluk verici olduğunu aktaran Eşkinat, imzalanan protokolle her iki halkın daha zengin daha güçlü ve birbiriyle kaynaşmış hale gelmelerini temenni etti.

Janos ise Süleymanpaşa Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan gurur duyduğunu belirterek, bir çok alanda işbirliği yapacak olmaktan da heyecan duyduğunu kaydetti.

- "13. Macar Günü" etkinlikleri

51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali çerçevesinde düzenlenen "13. Macar Günü" etkinlikleri kapsamında, Süleymanpaşa Belediyesi ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde akşam yemeği düzenlendi.

Yelken Kulüp'te düzenlenen yemekte davetlilere, Macaristan'dan gelen aşçılar tarafından pişirilen, Macarların kutlama yemeği olan "Gulaş" ikram edildi.

Yemeğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ile bir çok Macar ve Türk misafir katıldı.

Kaynak: AA