Sokağa Terk Edilen 'Lucky' Yaşama Tutundu

Antalya'da ölüme terk edilmiş halde bulunan doberman cinsi köpek, veteriner hekimlerin tedavisiyle hayata döndü. Köpeğe İngilizce "Şanslı" anlamına gelen "Lucky" adı verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 12 Şubat'ta Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünün acil ihbar hattını arayan bir vatandaş, Yeşildere Mahallesi'nde sokağa terk edilmiş bir köpeğin ölmek üzere olduğunu bildirerek, daha fazla acı çekmemesi için hayvanın uyutulmasını istedi.

Hayvan ambulansı ile ihbar yerine giden veteriner hekimler, aşırı derecede uyuzu bulunan ve zayıflayan doberman cinsi köpeğin vücudunda yaralar bulunduğunu gördü. Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ne getirilen köpek, tedaviye alındı. Bakıcılarının İngilizce "Şanslı" anlamına gelen "Lucky" adını koyduğu köpek, özel ısıtıcı lambalar altında günlerce serumla beslendi.

Bakımevi personelinin ilgisi ile yaşama tutunan Lucky'nin vücudundaki yaralar iyileşti, tüyleri yeniden çıktı. İyileşen Lucky, kilo aldı ve dört ay içerisinde sağlıklı bir doberman görünüme ulaştı. Hayata tutunma mücadelesiyle bakıcılarını şaşırtan Lucky, şimdi yeni sahibini ve yuvasını bekliyor.

- Hayvanlar sahiplendiriliyor

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Barınağını her gün 14.00-16.00 saatlerinde ziyaret ederek istedikleri hayvanı sahiplenebileceğini bildirdi.

Büyükkaya, vatandaşların yaralı ve zor durumdaki sahipsiz hayvanlarla ilgili 7/24 hizmet veren 332 22 33 no'lu Bakımevi Acil İhbar Hattı'nı arayabileceklerini kaydetti.

Bakımevinde 500'e yakın kedi ve köpek bulunduğunu belirten Büyükkaya, şunları kaydetti:

"Burada sahipsiz, hasta ve yaralı hayvanların tıbbi ve cerrahi tedavilerini yapıyoruz. Sağlığına kavuşturduktan sonra sahiplendiriyoruz. Bakımevindeki hayvan dostlarımız yeni sahiplerini ve yuvalarını bekliyor. Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız 'www.facebook.com/kepezalti.barinak' adresimizi ziyaret edebilir."

Kaynak: AA