Ürün Takip Sistemleri Projesi 2. Çalıştayı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından, tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerini kayıt altına almak, hasta güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilen Ürün Takip Sistemleri Projesi kapsamındaki çalıştaylardan ikincisi, Eskişehir'de başladı.

TİTCK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rixos Otel'de düzenlenen çalıştayın, Kurum Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal'ın açılış konuşmasıyla başladığı ve 4 gün süreceği bildirildi.

Açıklamada, çalıştayın amacının, Ürün Takip Sistemi ile tıbbi cihaz ve kozmetik sektörlerinin ilk kez uygulayacakları tekilleştirme ve ürün hareketleri kavramları üzerine analiz çalışması gerçekleştirmek ve projenin tamamlanan işlevlerinin ve modüllerinin tanıtılarak paydaşlardan geri bildirim almak olduğu kaydedildi.

Söz konusu projenin paydaşları arasında, TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı belirtildi.

Kaynak: AA