Beş Yılda 20 Kilogram Jilet Biriktirdi

Akçaabat ilçesinde berberlik yapan İbrahim DurmuşŸ, geri dönüşŸüm sağŸlanması amacıyla 2010 yılından itibaren yaklaşŸık 20 kilogram ağŸırlığŸında jilet biriktirdi.

DurmuşŸ, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Akçaabat'ta 20 yıldır berberlik yaptığŸını belirtti.

İşŸ yerinde her gün onlarca jileti çöpe attıklarını anlatan DurmuşŸ, "KağŸıt veya diğŸer atıklar için geri dönüşŸüm kampanyaları yapılıyor. Benim de aklıma jiletleri atmayıp biriktirme fikri geldi" dedi.

DurmuşŸ, 2010 yılından itibaren kullanılmışŸ jiletleri çöpe atmayıp biriktirmeye başŸladığŸını ifade ederek, şŸunları söyledi:

"şžu an yaklaşŸık 20 kilogram jilet biriktirdim ancak bunları kime veya hangi kuruma teslim edeceğŸimi bilmiyorum. Belediyeyi ve LJevre ve şžehircilik MüdürlüğŸünü aradım fakat böyle bir çalışŸmalarının olmadığŸını belirttiler. BaşŸbakanlık İletişŸim Merkezi'ne bile yazdım fakat onlar da böyle bir çalışŸma olmadığŸını ifade etti."

- "Bu atıklar toplanarak geri dönüşŸüm sağŸlanabilir"

KullanılmışŸ jiletleri biriktirerek maddi bir kazanç sağŸlamayı beklemediğŸini dile getiren DurmuşŸ, "Bu jiletler çöpe atılıyor. Kesici olduğŸu için hayvanlara ve çevreye zarar verme ihtimali yüksek. Trabzon'da 800 berberde ortalama 9 bin kişŸi tıraşŸ olmaktadır. Buradan yola çıkarsak ülke genelinde milyonlarca jilet kullanıldıktan sonra çöpe gitmektedir. Yapılacak kampanyayla bu atıklar toplanarak geri dönüşŸüm sağŸlanabilir" diye konuşŸtu.

DurmuşŸ, belediyeler ve esnaf odalarının bu konuda bir kampanyaya öncülük etmelerini isteyerek, "Belediyeler ve esnaf odaları berberlere birer kutu dağŸıtırsa kullanılmışŸ jiletler biriktirilmişŸ olur. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağŸlamışŸ hem de çevreyi kirletmemişŸ oluruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA