Kaymakam Filizer, 'Kariyer Günleri'ne Konuk Oldu

Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, Pınar Madencilik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine konuk oldu.

Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Kaymakam Filizer, kaymakamlık mesleği ile ilgili bilgiler vererek, mesleğin inceliklerini anlattı.

Öğrencilerin kaymakamlık mesleğiyle ilgili sorularını da cevaplayan ve nasihatlerde bulunan Kaymakam Filizer, şöyle konuştu:

"Sevdiğiniz bölümler için hazırlanın. İstemediğiniz, sevmediğiniz bölümde eğitime devam etmek pişmanlıkları da beraberinde getirebilir. Sevdiğiniz meslek dalına yönelin. Hayatınız boyunca iyi bir dinleyici ve öğrenci olun. Konuşmaktan önce dinlemesini öğrenin. İyi bir dinleyici, yanlış yapmaz. Bundan sonra hayatınızı iyi düzenleyin. Her şeye hak ettiği kadar değer verin ve hak ettiği kadar zaman ayırın. Eğer yazma yeteneğiniz varsa, yazmayı seviyorsanız, mutlaka yazın. Günde en az yarım saat kitap okuyun. Milli ve manevi değerlerinizi mutlaka öğrenin ve hayatınızda uygulayın. Hayatınızda mutlaka bir spor dalı ve bir sanat dalı olsun. En önemlisi de kararlarınızda mutlaka anne ve babanıza danışın. Anne ve babanızı kesinlikle kırmayın, üzmeyin."

Konferans sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Filizer, "Hedefi olmayan insan hayatta başarılı olamaz" dedi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Pınar Madencilik Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA