Mustafa Yılmaz'dan üye karmaşası örneği

CHP Gaziantep Milletvekili aday adayı eski bakanlardan Mustafa Yılmaz, CHP'deki üye kaydı karmaşasını şu örnekle açıkladı: Celal Doğan bin kişinin aidatını bizzat kendisi ödeyip CHP ye üye yaptı. Celal Doğan şimdi HDP adayı, bu üyeler CHP’ye kayıtlı ama muhtemelen HDP’ye oy vereceklerdir.

Mustafa Yılmaz'dan üye karmaşası örneği
Mustafa Yılmaz'dan üye karmaşası örneği
Birçok ilde ön seçime giden CHP'de sandığa katılımın düşük olması parti kurmayları tarafından masaya yatırılıyor.

Kulislerde sandığa katılım oranının düşük olmasının aday adaylarının seçimini de etkilediği konuşuluyor. Partide alevi aday adaylarının yüksek oy alması ve seçilebilecek ön sıralara yerleştirilmesi eleştirilirken, asıl nedenin üye kayıtlarından kaynaklandığı öne sürüldü.

CHP'de ön seçime oy kullanan üyelerin yenilenmesi ve kontrolü ciddi olarak yapılmadığı iddia edildi. CHP Gaziantep Milletvekili aday adayı eski bakanlardan Mustafa Yılmaz, konu ile ilgili şunları söyledi:

Üye kaydında alevi yurttaşlar daha duyarlı. Aynı mahalleden alevi yurttaşlardan 50 kişi duyarlılık gösterip üye olurken sunni yurttaşlardan 10 kişi aynı duyarlılığı gösteriyor. Dolayısı ile sandıktan çıkanlarda onların yakın tanıdıkları oluyor.

Üye kaydındaki karmaşaya bir örnek de veren Yılmaz, devamla şöyle dedi:

Gaziantep'te Celal Doğan bin kişinin aidatını bizzat kendisi ödeyip CHP ye üye yaptı. Celal Doğan şimdi HDP adayı, bu üyeler CHP'ye kayıtlı ama muhtemelen HDP'ye oy vereceklerdir.

Mustafa Yılmaz, bu anlamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjan adaylarını belirlerken dengeleri çok iyi hesaplaması gerektiğinin altını çizdi.