Mücahit Arslan, Yenişafak'a konuştu

AK Parti kurulduğundan beri Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan Mücahit Arslan, kendini anlattı.

Mücahit Arslan, Yenişafak'a konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki en çok merak edilen isimlerden oolan Mücahit Arslan, Yeni Şafak gazetesinden Nil Gülsüm'e röportaj verdi.

Yakın çevresinin kendisi için 'sorun varsa çözer' diye bahsettiği, AK Parti kurulduğundan beri Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan Mücahit Arslan, Nil Gülsüm'e verdiği röportajda şunları söyledi:

Erdoğan'la ne zaman ve nasıl tanıştınız?
Tayyip Bey'le doksanların ikinci yarısında tanıştım. Tanışmama vesile olan Ömer Çelik'ti. Benden Tayyip Bey'e bahsettiğini ve Tayyip Bey'in benimle görüşmek istediğini söyledi. Tayyip Bey'le tanışmamız bir kahvaltı sofrasında oldu. Bir arkadaşımla birlikte cuma günü kahvaltıya davet edildik. Kahvaltıda başlayan sohbet cuma namazına kadar sürdü.

ERDOĞAN'IN SIR KÜPÜ MÜSÜNÜZ?

Sizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sır küpü olarak görenler hayli fazla...

Tayyip Erdoğan gibi bir liderle yakın çalışan herkes için benzer şeyler söylenir. Çok şey bilmek her zaman sırra vakıf olmak demek değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızla kişisel hukukumuz sebebiyle elbette özel bilgi paylaşımlarımız da olmuştur, ama bunlar devlet sırrı anlamına gelmiyor.

MEMUR İSMİMİ İRTİCAİ BULMUŞ


İsminizle ilgili bir hususu sormak istiyorum. Kamuoyu sizi Mücahit Arslan olarak tanıyor. Ali İhsan Arslan ismini ise kamuoyu milletvekili listesi açıklandığında duydu. Niçin Mücahit Arslan olarak tanıdık sizi?

Aslında normal. Nüfus cüzdanımdaki ismimin Ali İhsan Arslan olduğunu ben de ilkokula gittiğimde öğrenmiştim. Ailem bana doğduğum günden itibaren Mücahit diyor. Bana Ali İhsan Arslan diye seslenildiğine tanık olmam ilkokulda sınıf yoklamasıyla başladı. Annem de nüfustaki ismimin farklılığını, ben iki-üç yaşlarındayken aşı için beni hastaneye götürdüğünde öğrenmiş.

Hikâyesi nedir bu ismin konulmasının?
Ben Ankara doğumluyum ama aile kökeni olarak Diyarbakırlıyım. Bir Diyarbakır seyahatinde babam nüfusa kaydımı yaptırmak istiyor. Nüfus memuru 'Mücahit' isminin irticai bir isim olduğunu ve yazamayacağını söylüyor. Bunun üzerine babam dedemin ve kendisinin adlarını birleştirerek, nüfusa ismimi Ali İhsan olarak yazdırıyor. İlkokul ve üniversite arkadaşlarım dâhil tüm çevrem bana Mücahit diye hitap eder.

BABAMIN NASİHATİ BANA MODEL OLDU


Çok hızlı ve iyi araba kullandığınız söyleniyor…
Ehliyeti 18 yaşımda aldım. Kimseye haber vermeden, sınava girip ehliyetimi almıştım. Babama söylediğimde, çok şaşırdı. Ertesi gün şirketimizde çalışan bir akrabamızı çağırdı ve ona bana araba kullanmayı öğretmesini söyledi. “On beş gün Mücahit'le birlikte araba kullanacaksın. Direksiyonda sen olacaksın. Sonraki on beş günde de direksiyona o geçecek ve yine yanında olacaksın. Kendi başına kullanacağına kanaat getirdiğinde de bunu bana haber vereceksin' demişti. Bu süreç bittikten sonra babam beni yanına çağırdı. “Oğlum bundan sonra bu araba senin. Ancak sana bir nasihatim var. Arabana bir arkadaşın, tanıdığın binerse onu muhakkak gideceği yere kadar götür. Bu da senin sadakan olsun' diyerek arabanın anahtarını teslim etti.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN