Mhp Milletvekili Adayı Ersoy: ”fındık, En Önemli İhracat Kaynaklarımızdan Biri”

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, fındıkta dünya üretiminin yüzde 70’ini tek başına karşılayan Türkiye’nin zirai mücadelede daha etkin önlemler alması gerektiğini belirtti.

Mhp Milletvekili Adayı Ersoy: ”fındık, En Önemli İhracat Kaynaklarımızdan Biri”
Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Etimesgut ilçesinde İstasyon Mahallesini ziyaret eden Ersoy, burada MHP Etimesgut İlçe Başkanı Mustafa Ulusoy ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Esnafın sorunlarını dinleyen Ayşe Sibel Ersoy, ağırlıklı olarak gündeme gelen işsizlik ve vatanın geleceğine ilişkin konulardaki sorulara, MHP’nin çözüm önerileri ile ilgili cevaplar verdi. Parti olarak insan merkezli refahın artırılmasını temel aldıklarını vurgulayan MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, bu kapsamda istihdamı ön planda tuttuklarını da ifade etti.

Etimesgut’ta zirai mücadele ilaçları satan esnafla görüşen Ersoy, tarımsal üretimde önemli gerileme yaşandığını, bilimsel ve teknik uygulamalarla bu önemli gelir kaynağının artırılmasını çok önemsediklerini ifade etti.

Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye’nin önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındıkta dünya üretiminin yüzde 70’ini tek başına karşılayan ülkemizin zirai mücadelede daha etkin önlemler alması gereğine işaret etti.

MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, fındık üretiminde en önemli sorunlardan biri olan fındık kurdu ile mücadelenin önemine değinerek, “Planlı ve sistemli bir çalışma ile bu sorundan kurtuluruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA