Hüseyin Gülerce'den Bülent Arınç açıklaması

Gazeteci Hüseyin Gülerce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ters düşen sözlerini ve eleştirilerini değerlendirdi. Gülerce, “Erdoğan olmazsa AK Parti siyasetten gider ama Arınç giderse AK Parti sarsılmaz.” dedi.

Hüseyin Gülerce'den Bülent Arınç açıklaması
Hüseyin Gülerce'den Bülent Arınç açıklaması
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl progamının bu haftaki bölümünde Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ters düşen açıklamalarını değerlendirildi.

Programın yorumcusu olan Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, 'Erdoğan olmazsa Ak Parti siyasetten gider ama Arınç giderse AK Parti sarsılmaz.” dedi.

İşte Gülerce'nin o sözleri:

AK Parti kuruldu ve başındaki karizmatik lider, sen istersen inkâr et, bunu CHP'liler de söylüyor, MHP'liler de söylüyor. Parti genel başkanı başka şeydir. Karizmatik lider başka bir şeydir. Sayın Erdoğan karizmatik bir lider. Sayın Arınç alınmasın sevdiğim bir insan. AK Parti Arınç'sız, falansız filansız gider ama Erdoğansız gitmez. Sayın Arınç bu üslubunu dün beyan ederken, çok eleştirdiği Ekran önünde ifade etme meselesini kendisi de yapıyordu. Hem Sayın Erdoğan'a ekran önünde ifade etme düşüncelerini diyor, 'en acımasız' cümleleri ekran önünde kurudu kendisi. Bakınız kendileri olmazsa Ak Parti gider. Kendileri giderse 3 dönem bitti zaten, bu AK Partiyi sarsmaz. AK Parti'yi ne sarsar, Erdoğan'ın yıpratılması sarsar.

Erdoğan olmazsa AK Parti siyasetten gider, devam edemez ama kendileri giderse AK Parti'yi sarsmaz, ama AK Parti'yi Erdoğan'ın yıpratılması sarsar. Dün ben nabız tutum sayın Arınç'ın bu konuşmasından sonra AK Parti tabanında şaşkınlık var. Sayın Arınç gibi bir insanın Sayın Erdoğan'ı direk vurması. İkincisi de herkes gördü ki Sayın Arınç'ın bu çıkışı Erdoğan ve AK Parti muhaliflerinin ellerini ovuşturmalarına sebep oldu. Öyle bir zevkle ellerini ovuşturuyorlar ki . O zaman Sayın Arınç siz kimi sevindirdiniz? Üstelik bu seçim öncesinde oluyor. Ben bir vatandaş olarak merak ediyorum. AK Parti milletvekili adayları belirlenirken eğer Sayın Arınç'ın duruşu bir tavırsa, bu tavır adayların belirlenmesine yansıyacak mıdır? Yansırsa Erdoğan'la AK Parti ilişkileri nereye gidecektir? 7 Haziran seçimlerini bu nasıl etkileyecektir? Sonrası ne olacaktır? Bunların hepsini düşünmüş müdür Sayın Arınç?