Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Eğer bugün Türkiye yüksek teknolojiye ulaşamamışsa, Türkiye'de hala ekonomik bazı sıkıntılar varsa, kişi başı gelir 30-40 bin dolar değilse, hala tünellerimiz, hızlı trenlerimiz bitmemişse, bilin ki Çanakkale'de yetişmiş insanlarımızın o zalimler tarafından yok edilişindendir" dedi.

Eyüp Belediyesince Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına Haliç kıyısına kurulan Çanakkale Savaşı Platosu ile platodaki sergiyi gezen Güllüce, etkinlik alanında Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki askerlerin Çanakkale'deki savaşını konu alan tiyatro gösterisini izledi.
Bakan Güllüce, etkinlik alanında yaptığı konuşmada savaşın iğrenç yanları olduğunu ifade ederek, "Diri diri askerlerimizin yakıldığı bir savaş orası. Utanmadan bugün yeni yeni arşivlerden çıkarıyorlar. Esir aldıklarının üzerine benzin döküp yakıldığı bir savaş. Her tarafı iğrenç, utanç verici emperyalist ülkeler için. Bizim için ne kadar sevindirici, kıvanç verici, göğsümüzü gere gere anlatabildiğimiz bir şeyse, onlar için de o kadar utanç verici bir şey bu" dedi.

Çanakkale savaşında her 13 kişiden birinin şehit olduğuna işaret eden Güllüce, "Savaşabilecek yaşta, bedende, güçte olan 13 insanımızdan birisini o zalimler Çanakkale'de şehit ettiler. Bütün okumuşlarımızı, doktorlarımızı, mühendislerimizi, eğitimlilerimizi, gençlerimizi, bütün insan varlığımızı yok ettiler. İğrençliği, adiliği bu" diye konuştu.

Güllüce, bir ülkenin kalkınmasının insanla olabileceğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Eğer bugün Türkiye yüksek teknolojiye ulaşamamışsa, Türkiye'de hala ekonomik bazı sıkıntılar varsa, kişi başı gelir 30-40 bin dolar değilse, hala tünellerimiz, hızlı trenlerimiz bitmemişse, bilin ki Çanakkale'de yetişmiş insanlarımızın o zalimler tarafından yok edilişindendir. Yeni yeni niye kendimize gelebiliyoruz? Yok edilen bir ülkenin insanlarının çocuklarıyız bizler."
Çanakkale'nin ocakları söndüren bir savaş olduğunu belirten İdris Güllüce, "Dünya emperyalizminde yüz karası bir savaştır. Savaş hukukuna riayet edilmeyen bir savaştır" diye konuştu.

Bakan Güllüce Çanakkale'yi anlatan kitapların yazarlarına da ayrıca teşekkür etti. Yoğun ilgi gören etkinlikte Bakan Güllüce'ye, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de eşlik etti.
Kaynak: AA