Agd'nin 'Perşembe Söyleşileri'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şırnak Şubesinde düzenlenen "Perşembe Söyleşileri"nde bu hafta 28 Şubat sürecinin siyasal ve ekonomik sonuçları irdelendi.

Şube binasında düzenlenen söyleşide, Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Halil Sugözü ve Araştırma Görevlisi Bekir Gündoğmuş "28 Şubat postmodern darbesinin anatomisi" başlığı altında 1997 yılındaki dönenim askeri bürokrasisinin Refah-Yol Hükümetine karşı giriştiği iddia edilen darbe ve sonrasında oluşan siyasi ve ekonomik olaylar konuşuldu.
Gündoğmuş, konuşmasında, 28 Şubat 1997 yılındaki Milli Güvenlik Kurulunda (MGK) hükümete tavsiye niteliğinde sunulan maddelerin, dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından imzalanmadığının yıllar sonra ortaya çıktığını söyledi.

MGK toplantısı sonrası harekete geçen bazı dış güçlerin medya aracılığıyla algı operasyonları oluşturduğunu ve bunun neticesinde hükümetin istifaya zorlandığına dikkati çeken Gündoğmuş, o dönem ABD Büyükelçiliğine gönderilen kriptolu mesajda, hükümetin düşürülmesinin istendiği ibarelerinin yer aldığı belgeyi gösterdi.
Doç. Dr. Sugözü ise, 11 aylık Refah-Yol Hükümetinin, cumhuriyet tarihinde ilk defa denk bütçe yaptığını, faiz lobisinin kaynaklarını kestikten sonra ülkenin kısa sürede dikkat çekici bir biçimde ekonomik anlamda büyüme kaydettiğini anlattı.

Kaynak: AA