Mikro Kredi Almaya Hak Kazananlara Çekleri Verildi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında uygulanan mikro kredi uygulamasından Yozgat'ta 15 kadına toplam 20 bin lira kredi verildi.

İl Özel İdaresi Genel Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız ve mikro kredi almaya hak kazanan kadınlar katıldı.

İkitemur, burada yaptığı konuşmada, mikro kredi projesinin örnek bir proje olduğunu, küçük finansmanlarla çok büyük işler yapılabildiğini söyledi.

Mikro kredinin insanlara balık yemeyi değil balık tutmayı öğrettiğinin altını çizen İkitemur, "Sizler mikro krediyle çalışmayı, üretmeyi ve kendine güvenmeyi kazanacaksınız. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ülkemizdeki bu kurumsallaşma kültürü adına önemli bir vakıftır. İlimizde yaptıkları faaliyetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ailesine ve topluma fayda sağlamak adına çabalayan kadınlarımıza teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Yozgat Valiliği olarak toplum için faydalı tüm işlerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum" dedi.

Yıldız da mikro kredinin 12 yıldır faaliyetlerine ülke çapında devam ettiğini hatırlatarak, "Şu an itibariyle 68 ilde ve 108 şubede hizmetlerimize devam ediyoruz. 12 yıldır bizzat bu faaliyetlerin içerisinde olan bir hemşerinizim. Yozgat'a şubemizi 2007 yılında açtık. Allah nasip etti Sarıkaya'ya da 2013 yılında mikro kredi şubesini açmak kısmet oldu. Bugüne kadar 390 milyon lira yardımda bulunduk. Yozgat şubemizde de yaklaşık 1 milyon 200 bin lira, Sarıkaya şubemizde yaklaşık 200 bin lira olmak üzere Yozgat genelinde 1 buçuk milyon civarında yardım yapmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İkitemur ve Yıldız mikro kredi almaya hak kazanan 15 kadına çeklerini teslim etti.
Kaynak: AA