Kobis'ten Kartepe'ye Tam Not

Kartepe Belediyesi’nin, ilçede uygulanan akıllı bisiklet projesi çerçevesinde yaptığı çalışmalar, Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) yetkililerinden tam not aldı.

Kobis'ten Kartepe'ye Tam Not
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi’nde (KOBİS) yapmayı düşündüğü genişletme çalışmaları kapsamında KOBİS yetkilileri, Kartepe Belediyesi yetkilileriyle bir araya geldi. Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Zafer Arat ve Bali Holat, KOBİS Proje Sorumlusu Ayşegül Erikçi, KOBİS Ulaşım Sistemi Sorumlusu Tacettin Tezer ile belediye toplantı salonunda bisiklet yolu projesi hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda KOBİS yetkilileri, Kartepe Belediyesi’nin ilçede yaptığı bisiklet yolu ve bisiklet istasyonları konusundaki çalışmaların takdir edici olduğunu belirttiler. KOBİS ile yeni yapılacak bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları konularında yapılan görüşmede, 2016 yılı içerisinde yapılacak bisiklet istasyonları ve alternatifleri de kararlaştırıldı. Kartepe ilçesinde de uygulanan KOBİS’in vatandaşlar tarafından da takdir gördüğünü belirten Başkan Yardımcısı Arat, “Kartepe ilçesinde artan nüfusla doğru orantılı gelişen trafik yoğunluğunu azaltmak ve insanların spora olan ilgisini artırarak daha sağlıklı bir yaşama kavuşturmak için KOBİS’i ilçe halkı ile buluşturduk” dedi.

Kaynak: İHA