AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Akça Açıklaması

"UKOME'nin tüm güzergahlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bırakmıştır"

MUĞLA - AK Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, "UKOME'nin tüm güzergahlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bırakmıştır" dedi.

Akça, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra ulaştırmaya ilişkin yetki ve sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinin ardından minibüsçü esnafının sıkıntılarının İl Başkanlığı, milletvekilleri ve Belediye Meclis üyelerine aktarıldığını söyledi.

Özellikle UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tüm güzergahlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışmanın zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bıraktığını belirten Akça, sorunların takipçisi olduklarını dile getirdi.

Bir kaç minibüsçünün bir araya gelerek tek bir aracı çalıştırmasının esnaf arasında ciddi bir sıkıntıya neden olduğunu vurgulayan Akça, şunları kaydetti:

"Her ne kadar bu konuda esnafla görüşülerek bu dönüşümü yaptıklarını söylemelerine rağmen verilen tepki ve serzeniş belediye ile kooperatifler arasında bir mutabakatın olmadığını açıkça göstermektedir. Zorlama ile yapılacak olan bu dönüşüm birçok esnafın ekonomik olarak iflası ve meslekten çekilmesi anlamına gelecektir. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi'nin minibüs kooperatifleri ile tekrar bir araya gelerek dönüşümü onların rızası dahilinde ve uzun vadeye yayarak yapmasını ve böylece esnafın da yıllardır yaptığı mesleklerini devam ettirmelerini sağlamalıdır. Kısacası Büyükşehir bu konuda minibüsçü esnafı ile sözde değil özde bir mutabakata varmalıdır."
Kaynak: AA