Altınköy Bahara Kadar Kapılarını Ziyarete Kapatıyor

Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesi Altınköy, bahar ayına kadar kapılarını ziyarete kapatıyor.

Altınköy Bahara Kadar Kapılarını Ziyarete Kapatıyor
Türkiye’nin pek çok yerinden gelen ziyaretçilerle dolup taşan Altınköy Açık Hava Müzesi, 7 Aralık tarihinden 15 Mart’a kadar kapalı tutulacak. Dünyanın pek çok ülkesinde benzerleri bulunan açık hava köy müzelerinin tamamının kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kapandığını ve mevsim koşulları normale dönünce yeniden açıldığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altınköy’de de aynı uygulamayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan Tiryaki, “Norveç, İsveç, Finlandiya gibi kuzey Avrupa ülkelerinde bulunan açık hava köy müzeleri, o ülkelerde yılın büyük bir bölümünde kış mevsimi olduğu için Eylül ayında kapılarını ziyarete kapatıyor, Nisan ayında tekrar açıyor. Ankara iklimi koşullarında Aralık ayına kadar Altınköy Açık Hava Müzemiz ziyaretçi rekorları kırdı. Her gün okul ziyaretleriyle doldu taştı. Ancak artık havalar çok soğudu. Gerek tarım alanları, gerekse Altınköy’de yaşamını sürdüren hayvanlar için kış mevsimi başladı.

Bu nedenle 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren kapılarımızı 15 Mart 2016 tarihine kadar ziyarete kapatıyoruz” dedi.

Bahar aylarında mevsim koşulları tekrar normale dönünce Altınköy’ü yeniden ziyarete açacaklarının müjdesini veren Başkan Tiryaki, “Altınköy Açık Hava Müzesi, Ankara ve Türkiye için artık çok önemli bir yer. Kış mevsimi boyunca yenilenecek, bahara yenilenmiş bir biçimde kapılarını yeniden ziyaretçilere açacak. Bu kadar çok sevilen ve ilgi gören bir yeri uzun süre kapalı tutamayız. Ziyaretçilerimizi bahar ayında yeniden Altınköy’ümüzde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Kaynak: İHA