HDP'de Erdoğan krizi

Selahattin Demirtaş'ın "HDP içinde Erdoğan seviciler var" sözleri partide krize yol açtı.

HDP'de Erdoğan krizi
HDP'de Erdoğan krizi
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette partisindeki bazı isimlerin “Erdoğan sevdalısı” olduklarını ve bu yüzden milletvekili listesi dışında kaldıklarını söyledi. Demirtaş'ın kastettiği isimlerden birinin Sırrı Sakık olduğu iddia edildi. Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık ise Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Demirtaş'a sözlerine açıklık getirme çağrısı yaptı.

“Buna açıklık getirmesi lazım, her tarafa çekilecek açıklamalara gerek yok. Direkt isim söylemesi gerek. Ben dimdik bir siyasetçiyim, insan hakları gününde yani bugün 7.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Bütün haksızlıklara karşı dimdik duruşumdan dolayı her seçimde aday olmam için birkaç ilden teklif alırım. Üstelik ben eski değilim, halen aktif siyasetin içindeyim. Uzun yıllardır hareketimizin önem verdiği bir kentte seçimi kimse alamamış ben iki defa almışsam bunun bir anlamı vardır. Ben siyaseten yola devam ediyorum.”

HASİP KAPLAN DA AÇIKLAMA YAPTI
7 Haziran döneminde liste dışı kalan vekillerden biri de Hasip Kaplan. Kaplan'ın ismi de bu doğrultuda dile getiriliyor. Kaplan da bu değerlendirmelere tepkili: “Partide iki dönem kuralı var. Ben bu kural yüzünden aday olmadım. Kimi kastettiğini Demirtaş'a sormak lazım.”

HDP'de Erdoğan kriziDemirtaş: Aramızda gizli Erdoğancılar vardı