Davutoğlu'ndan Demirtaş'a tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tahir Elçi'yi polis kurşunu öldürdü" diyen HDP lideri Demirtaş'a sordu: Olay yeri inceleme mi yaptın?

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a tepki
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC'ye hareketi öncesi havalimanında basın açıklaması yaptı. 

Davutoğlu, 'Tahir Elçi'yi polis kurşunu öldürdü' diyen Demirtaş'a sert çıktı. Başbakan, 'Sayın Demirtaş'a sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanati sergiliyor. Kendisi olay yerinde inceleme mi yaptı?' dedi. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Sayın Elçi'ye rahmet diliyorum. Olayın olduğu gün yaptığım açıklamada aydınlatılması için gerekenin yapılacağını söyledim. Bu olayla ilgil spekülasyon yapanlara çağrıda bulunmak istiyorum.

Olayı aydınlatmak için bölgeye gidenlere neden saldırı yapılıyor. Birileri olayın üstünü örtmek istiyorsa, saldırıyı gerçekleştiren odaklardır. Başsavcı ve güvenlik birimlerimize roketli saldırı gerçekleştirdiler.

Bütün bunlar herkesin gözü önünde cereyan etti. Suçluları ortaya çıkarmaya çalışırken oraya giden sivil ekiplere saldıranlar bu cinayetin gerçek failleridir. Demek ki örtmek istedikleri bir mesele var.

Sayın Demirtaş'a sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanati sergiliyor. Kendisi olay yerinde inceleme mi yaptı? Demirtaş'ın söyleyecek sözü varsa olay yerine inceleme yapmak için gidenlere ateş edenler hakkında konuşmalı. Teröristleri arkasına alarak ulaşacağı tek yer, Elçi'nin katilleriyle işbirliği yapmak olacaktır.'