Alman Aile Sokakta Müzik Yaparak Dünyayı Dolaşıyor

Almanya’dan 2 ay önce küçük bir yelkenli tekneyle dünya turuna çıkan ve liman kentlerinin sokaklarında sanatlarını icra ederek ihtiyaçlarını karşılayan 5 kişilik Alman aile, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yerli ve yabancı turistlere müzik ziyafeti çekti. Sokakta ilgi odağı olan Alman çifte zabıta ekipleri müdahale ederek para topladıkları gerekçesiyle müziği yarıda kestirdi.

Alman Aile Sokakta Müzik Yaparak Dünyayı Dolaşıyor
Üniversite öğrencisi Alman Max (34) - Johanna Pflaum (33) çifti,yaşları 6 ile 2 arasında değişen 3 çocuğuyla birlikte 2 hafta önce ’Seesam’ isimli küçük bir yelkenli ile 1 yıl sürecek dünya turuna çıktı. Çift, yelkenli tekneleri ile ilk olarak Bodrum’a, daha sonrada Marmaris-Karacasöğüt’e demirledi. Max Pflaum gitarla, eşi de kendi yaptığı kemanıyla sokaklarda şarkı söyleyip topladıkları parayla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Akdeniz turu için gerekli olan ihtiyaçlarını bu yolla temin eden Alman aile, 2 gün önce Marmaris Karacasöğüt koyuna gelerek teknelerini demirledi. Karayoluyla Marmaris ilçe merkezine inen aile, Yeniyol Caddesi üzerinde sanatlarını icra ederek çaldıkları yabancı parçalarla vatandaşlar ve turistlerin beğenisini kazanmayı başardı. Vatandaşlar ve turistlerin çiftin müziklerini dinleyip keman kutusuna para bıraktığını gören zabıta ekipleri, “Burada müzik çalamazsınız” diyerek müziğe son verdi. Alman çift, başka yerde böyle bir engelle karşılaşmadıklarını belirtirken, zabıta yetkilileri, müzik çalarak para toplamanın dilenciliğe girdiğini öne sürdü.

Johanna Pflaum gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz sanatımızı insanlara mutluluk vermek için yapıyoruz. İnsanlardan zorla para toplamıyoruz. Müziğimizi dinleyen insanlar isterlerse 3-5 kuruş para atıyorlar. Bu da bize ihtiyaçlarımızı karşılamak için yetiyor. Avrupa’da sokak sanatçıları metro ve sokaklarda bu yolla hayatlarını kazanarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Devlet sokak sanatçılarına destek de sağlıyor. İnsanların bize yaklaşımları çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Öte yandan, Alman aile yelkenli tekleriyle dünya turlarına Yunanistan ve İtalya üzerinden devam edeceklerini açıkladılar.
Kaynak: İHA