'Çamdağı Barajı Projesi' Toplantısı

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin kuzeyinde inşa edilmesi planlanan Çamdağı Barajı'ne ilişin  bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SASKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 63 milyon liralık yatırımla Çamdağı Barajı Projesi'ni hayata geçireceklerini belirterek, yeni yatırımlarıyla Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacaklarını söyledi.

İçmesuyu yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Altyapı yatırımlarına verdiğimiz önemi her fırsatta ifade ediyoruz. Şuanda şehir genelinde devam eden 300 milyonluk altyapı yatırımı da bunun en büyük göstergesi. Bu kapsamda gelişimini hızla sürdüren şehrimizin önümüzdeki yıllarda içmesuyu sorunun yaşamaması için de gerekli tedbirleri alıp, yeni yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Şehrimizin güneyinde başlattığımız Akçay Barajı’nın yapımı hızla devam ediyor. İnşallah şimdi de şehrimizin kuzeyi için önemli bir çalışmayı hayata geçireceğiz."

Toçoğlu, bölgede özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeniyle içmesuyunda yetersizlik yaşandığını anımsatarak, "Geçtiğimiz yıl hizmet sınırlarımıza dahil olan ilçelerimizde bu yönde önemli çalışmalar yaptık ve hamdolsun su yetersizliği sorununu çözdük. İnşallah hayata geçireceğimiz bu projeyle de bölgenin içmesuyu geleceğini güvence altına alacağız. Kısa süre içerisinde proje çalışmalarını başlatıyoruz. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş de bölgedeki zemin etütlerini tamamladıklarını kaydetti.

Kısa süre içerisinde proje hazırlığına geçeceklerini vurgulayan Keleş, "Çamdağı Barajı isale hatları ile yaklaşık 63 milyonluk bir yatırım olacak. Proje, yapım çalışmalarını başlattığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Yatırımımızla şehrimizin kuzeyinin 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA