Gaziantep Kolej Vakfı Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ'ı Ağırladı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’ın katıldığı ’Atatürk ve Çağdaşlaşma’ konulu söyleşi büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ'ı Ağırladı
Atatürk haftası etkinlikleri çerçevesinde Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen ’Atatürk ve Çağdaşlaşma’ konulu söyleşide öğrencilerle buluştu. GKV Mütevelli Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş’in de katıldığı söyleşide, Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ 10 Kasımların sadece Atatürk’ü anma günü değil, düşüncelerini ve ilkelerini anlama olduğunu belirtti.

Arığ “Her ne zaman kendimi milletimin karşısında görsem, her ne zaman milletimin bireylerinden birkaçının yüzüne baksam, oradan ruh ve vicdanıma gelen ışık, benim için en değerli ilham ve verim alevi oluyor’ diyen Mustafa Kemal kadar halkıyla bütünleşmemiştir. Dünyada hiçbir liderin ardından ’Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük insanın ölümü ile fakir düşmüştür’ diye söz edilmemiştir. Evet, doğrudur. Çünkü O ’Yurtta barış, dünyada barış’ felsefesiyle savaşlardan arındırılmış bir dünya arzulayan, ’Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kafidir’ diyerek çağdaşlığın önemini vurgulayan bir dünya lideridir. Mustafa Kemal idealinin yaşatılması ancak, yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle Anadolu’da ulusal kurtuluş mücadelesi veren, bugün de vatan söz konusu olunca canını esirgemeyen halkımızın sosyal ve ekonomik refaha kavuşması, ulusal bütünlüğümüzün ve çağdaşlaşmamızın karşısına çıkan engellerin kaldırılması ve demokrasiden asla ödün verilmemesiyle mümkündür” dedi.

Söyleşinin ardından GKV’li öğrenciler Atatürk ve Atatürkçülükle ilgili merak ettikleri birçok konuyu Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’a sorarak söyleşinin soru cevap şeklinde geçmesini sağladılar. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’da Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gerçekleştirdiği söyleşi için teşekkür ederek paylaşımlarının kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA