Tokat'a Yeni Havalimanı İçin Kamulaştırma Çalışması

Tokat’a uluslararası standartlardaki büyük uçakların iniş ve kalkış yapacağı yeni havalimanı için kamulaştırma çalışmalarında ifraz işlemleri başladı.

Tokat'a Yeni Havalimanı İçin Kamulaştırma Çalışması
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Tokat Havalimanı için tahsis edilen 28 milyon TL kamulaştırma bedelinin yıl sonuna kadar kullanılması amacıyla çalışmalar hız verildi.

Bu kapsamda Tokat Valisi Cevdet Can makamında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, DHMİ ve Tokat Havalimanı yetkililerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan AK Parti’li Aslan, kamulaştırma alanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 28 milyon TL kamulaştırma bedeli ayrıldığını hatırlatarak, “Kamulaştırma çalışmalarını başlattık. O bölgede bulunan vatandaşlardan beklentimiz ilimize yeni bir yatırım için destek olmaları. Bu anlamda ayrılan ödeneğin hazineye geri gitmemesi için yıl içinde 28 milyon TL’yi kamulaştırma için kullanmak istiyoruz. Kamulaştırma çalışmaları ne kadar hızlı yapılabilirse yeni hava limanına o kadar hızlı kavuşmuş oluruz” dedi.

Kaynak: İHA