Milletvekili Tunç'tan Köy Ziyaretleri

AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gündüz esnaf ve işyerleri ile şehir merkezlerinde vatandaşlarla buluşan Tunç, akşamları da köy ziyaretleri yaparak, köy kahvelerinde köylülere 1 Kasım’ın önemini anlatıyor.

Milletvekili Tunç'tan Köy Ziyaretleri
Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, son olarak Kozcağız beldesi çevresindeki Tasmacı, Köyyeri, Şirinköy,Yeşilyurt ve Hıdırlar köylerinde yaptığı konuşmalarda ülkemizin tek başına iktidarlarla kalkındığını belirterek, “1 Kasım’da tek başına iktidarla ülkemizin istikrar içerisinde kalkınmasına devam mı edeceğiz, yoksa koalisyonlarla, zayıf hükümetlerle kazanımların heba edileceği bir döneme mi geri döneceğiz, iş 1 Kasım’da bunun oylamasını yapacağız” dedi.

"MUHALEFET ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İSTEMEDİ"

AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç’ta konuşmasında, 7 Haziran seçimleri sonucunda, muhalefet partilerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle koalisyon kurulamadığını belirterek, Anayasa gereğince seçim hükümeti kurulmak zorunda kalındığını ve tekrar seçime gidildiğini belirtti.

Milletin 7 Haziran’da AK Parti’yi yüzde 41 ile birinci parti yaptığını hatırlatan Milletvekili Tunç, CHP’nin yüzde 24, MHP’nin yüzde 16, HDP’nin de yüzde 13 ile parlamentoda temsil edildiğini söyledi.

2002 seçimlerinde yüzde 34’le 367 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 13 yıl sonra bu oy oranından daha fazla bir oy almasına rağmen, meclise 4 parti girmesi nedeniyle 258 milletvekili çıkardığını belirten Milletvekili Tunç, milletimiz 7 Haziran’da AK Parti’den vazgeçmediğini, Başbakanın AK Parti’den çıkmasını istediğini, muhalefetin ise ortak olarak hükümette yer alması gerektiği mesajını verdiğini söyledi.

AK Parti’nin milletin sandıkta verdiği mesajı aldığını ve koalisyon için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Milletvekili Tunç, muhalefet partilerinin ise ellerin taşın altına koymak istemediklerini, her biri kırmızı çizgiler öne sürerek, koalisyondan kaçtıklarını ve milletin verdiği mesajı almadıklarını söyledi.

1 Kasım seçimlerinde de aynı tablo ile karşılaşılmaması için tek başına iktidarın şart olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bunun da ancak AK Parti ile sağlanabileceğini, 1 Kasım seçimlerinin huzur ve istikrar seçimi olacağını söyledi.



“ÜLKEMİZ TEK BAŞINA İKTİDARLAR DÖNEMİNDE KALKINDI”

Milletvekili Tunç, ülkenin tek başına iktidarlar döneminde kalkındığını belirterek, "Menderes dönemi, Adalet Partisi’nin tek başına iktidar olduğu dönem, Özal dönemi ve AK Parti dönemi tek başına iktidarla büyük atılımların sağlandığı yıllar olmuştur, koalisyonlar ise ülkemize zaman kaybettirmiştir, ekonomik krizlerin ve siyasi krizlerin çıktığı dönemler olmuştur” dedi.

Ülkemizin tek başına iktidarlarla kalkındığını belirten Milletvekili Tunç, “1 Kasım’da tek başına iktidarla ülkemizin istikrar içerisinde kalkınmasına devam mı edeceğiz, yoksa koalisyonlarla, zayıf hükümetlerle kazanımların heba edileceği bir döneme mi geri döneceğiz, iş 1 Kasım’da bunun oylamasını yapacağız” dedi.

7 Haziran sonrası puslu havayı fırsat bilen terör örgütlerinin de harekete geçtiğini belirten Milletvekili Tunç, "Çözüm sürecini ülkemizi terörden kurtarmak için başlattık. Kürt kökenli vatandaşlarımızın demokratik hakları ile ilgili tüm değişiklikler yapıldı, güneydoğu illerine çok büyük yatırımlar yapıldı ve Kürt sorunu diye bir sorun ortada kalmamışken, terörü yeniden başlatan terör örgütüne karşı yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde 4 binden fazla terörist öldürüldü. Terörün beli kırıldı. İnşallah başı da ezilecek. Ülkemizi terörden arındırıncaya kadar bu kararlı mücadelemiz devam edecek. 1 Kasım seçimleri sırtını terör örgütüne dayayanlara da çok önemli bir cevap olacak” dedi.

Kaynak: İHA