Kuyumcu, Silahlı Soyguncuları Paspas ve Tabancayla Korkuttu

Konya'da bir kuyumcuda maskeli üç kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı soygun girişimi, güvenlik kamerasınca görüntülendi. İş yeri sahibi, şüphelileri önce temizlik paspası sonra da tabancayla korkutmayı başardı.

Merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kalebaşı Sokak'taki kuyumcu dükkanında, Abdullah (50) ile Ahmet Koyuncu (41) kadeşler temizlik yaptığı sırada maskeli üç kişi ellerindeki pompalı silahla içeri girdi.
"Bu bir soygun" diyen şüphelilerden biri içeridekilere silahı doğrulturken diğeri de, altınları toplamak için tezgaha yöneldi. Ahmet Koyuncu, temizlik yaptığı paspasla şüphelilere, müdahale etmek istedi.
Paspasla üzerlerine yürüdüğü şüpheliler dükkandan çıkmayınca Koyuncu, bu sefer iş yerindeki tabancayı eline aldı. Kaçmaya başlayan şüphelileri kovalayan Koyuncu, ateş etmesine rağmen tabancası tutukluk yaptı. Bunun üzerine geri dönmek isteyen şüpheliler, çevredekilerin olayı fark ettiğini anlayınca kaçtı. Olay tüm detaylarıyla iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
İhbar üzerine polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
- Daha önceki soygun girişimini "şaka" sanmıştı
Abdullah Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde ne olduğunu anlamadan maskeli üç kişinin dükkanlarına girdiğini söyledi.

Soğukkanlılıklarını korumaya çalışsalar da paniklediklerini belirten Koyuncu, müdahaleleriyle şüphelileri kaçırtmayı başardıklarını ifade etti.

Daha önce de 19 Aralık 2010'da yine maskeli silahlı kişilerce soygun girişimini atlattıklarını hatırlatan Koyuncu, "Olayın şaka olduğunu düşünerek rahat davranmıştım. Bir şüphelinin elindeki silahı almaya çalışmış, biber gazı sıkılması üzerine olayın ciddiyetini anlamıştım. Şüphelileri korkutmak için ani bir hareketle tezgahın altına eğilerek bir şeyler çıkartıyor gibi yapınca kaçmışlardı. Bu olayın şaka olduğunu hiç düşünmedim. Çünkü başımıza daha önceden geldiği için bu sefer anlamıştık. Yine müdahale ettik. Şüphelilerin yakalanmasını istiyoruz" dedi.


Kaynak: AA